Congres ‘Internationalisering van de Nederlandse Arbeidsmarkt’ – 9 september 2024

Op 9 september 2024 organiseren Werf& en OTTO Work Force voor de tweede keer het congres ‘Internationalisering van de Nederlandse Arbeidsmarkt’ in Den Haag. Het veelomvattende onderwerp wordt aan de hand van topsprekers vanuit alle invalshoeken belicht.

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de zorgen daaromheen is het thema actueler dan ooit. Tegelijkertijd liggen er ook genoeg uitdagingen in het verschiet als het gaat over de internationalisering van onze arbeidsmarkt. Het onderwerp is daarom ook politiek beladen, maar dat is geen reden om het uit de weg te gaan. Dus kaarten sprekers tijdens het congres zowel de problemen als oplossingen aan. “Het mag schuren, want zonder wrijving geen glans en zonder gesprek geen oplossingsrichtingen”, aldus de organisatie.

“Tijdens dit congres worden deelnemers geïnspireerd door de feiten, de context, de praktijk, best practices, dilemma’s, uitdagingen, problematiek en oplossingen. Van kennis- en arbeidsmigratie tot off- en nearshoring. Van huisvesting, reallocatie en spouses tot en met daklozen en economische groei, innovatie en productiviteitsgroei. Geen heilige huisjes, wel feiten en de praktijk”, vermelden de organisatoren.

Een blik op de sprekerslijst bevestigt de brede insteek waarmee het onderwerp uiteen wordt gezet (zie afbeelding hieronder of klik hier voor het programma inclusief toelichting). Uiteraard met experts en ervaringsdeskundigen uit de praktijk, maar ook aan de hand van academische en politieke duiding. Onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos belooft het een inspirerend congres te worden.

Bekijk de evenementenpagina voor meer informatie over het congres en inschrijven.