Terugblik: opening KaFra Etten-Leur

Afgelopen maandag opende KaFra Housing haar twintigste locatie in Etten-Leur. Het bleek niet alleen een mijlpaal voor KaFra maar ook een bijzonder moment voor de gemeente, die beleidsplannen in de praktijk gebracht zag worden.

In Etten-Leur is aan de Parallelweg een voormalig kantoorpand getransformeerd en aangevuld met een nieuwbouwcomplex, waar in totaal 250 internationale medewerkers fatsoenlijk gehuisvest worden. Maandag 2 september vond de officiële opening plaats, bestaande uit verschillende toespraken, een rondleiding voor de aanwezigen en een afsluitende borrel.

Onder de aanwezigen bevonden zich ook Marina Starmans-Gelijns, burgemeester van Etten-Leur, en wethouder Ger de Weert. De wethouder sprak tijdens de opening over de manier waarop de locatie past in het beleid van de gemeente, en was content met het resultaat. “Met het mogelijk maken van deze locatie bedienen we meerdere doelen. We willen de druk op de woningmarkt verlichten, we willen zorgen dat de medewerkers die hier werken goede huisvesting hebben en we willen zorgen dat de Etten-Leurse ondernemers kunnen rekenen op voldoende arbeiders. [..] Kortom: met de opening van deze KaFra-locatie zien we dat veel aspecten die we met ons beleid voor ogen hadden, zijn gerealiseerd. En daar mogen we trots op zijn.”

Daags voor de opening maakte KaFra Housing de aanstelling van haar nieuwe CEO, Hanne van Aart, wereldkundig. De voormalig burgemeester van Loon op Zand treedt per 1 oktober aan, maar was ook al in Etten-Leur aanwezig. Van Aart werd in het zonnetje gezet door haar voormalige collega Marina Starmans-Gelijns, de burgemeester van Etten-Leur, die ook te spreken was over de door KaFra gerealiseerde locatie: “Wij zijn ongelooflijk trots dat we dit hier hebben, het ziet er fantastisch uit.”

KaFra Housing verwacht de komende jaren nog zeker tien woonlocaties te realiseren. De organisatie gaat onverminderd door met haar missie om fatsoenlijke huisvesting te realiseren voor specifieke doelgroepen, van internationale medewerkers tot vluchtelingen.