KaFra Housing nodigt minister uit voor werkbezoek

Begin deze week bracht Eddy van Hijum een bezoek aan de gemeente Roosendaal dat in het teken stond  van de problemen rondom de huisvesting van arbeidsmigranten. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was volgens ZuidWest Update onder de indruk van het lokale beleid. KaFra Housing nodigt de minister uit voor een volgend werkbezoek.

Arbeidsmigratie vormt een belangrijk thema in het politieke discours. Enerzijds heerst de overtuiging dat we niet zonder internationale medewerkers kunnen, anderzijds heersen er frustraties over de misstanden die momenteel met arbeidsmigratie gepaard gaan. Zo zijn er onder andere op het gebied van huisvesting nog genoeg stappen te maken, bijvoorbeeld door het aanpakken van malafide huisbazen.

KaFra Housing herkent de problemen, die volgens de organisatie niet te maken hebben met de migranten zelf maar met het gebrek aan goede huisvesting. “De gemeente loopt tegen knelpunten aan als het gaat om de aanpak van uitbuiting en de misstanden bij arbeidsmigranten. Ook de huisvesting en de verloedering in wijken zijn een probleem”, vertelde de minister aan ZuidWest Update.

In lijn met die bevindingen nodigt KaFra Housing de minister uit om kennis te maken met haar innovatieve woonconcepten. Door in te zetten op tijdelijke huisvesting kunnen internationale medewerkers hier fatsoenlijk wonen zonder dat de reguliere woningmarkt daaronder lijdt. Bovendien zijn de locaties Roemer-proof en voldoen ze ruimschoots aan de normen die de Stichting Normering Flexwonen aan de huisvesting van arbeidsmigranten stelt.

Een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid is noodzakelijk om huidige misstanden het hoofd te bieden. KaFra Housing slaat hiervoor graag de handen ineen met (lokale) bestuursorganen. De minister is dan ook van harte welkom om de oplossingen die de Venrayse organisatie biedt te ontdekken.