Woonconcept uitgelicht: Transformatie

KaFra Housing ontwikkelt, realiseert en exploiteert innovatieve huisvestingsconcepten voor specifieke doelgroepen. Een van deze concepten betreft het transformeren van bestaande panden tot fatsoenlijke woningen voor onder andere internationale medewerkers en asielzoekers. Vandaag lichten we het concept van transformatie nader uit aan de hand van KaFra Almere.

Aan de Televisieweg in Almere transformeerden we het voormalige kantoorpand Westerpoort tot een woonlocatie bestaande uit 81 studio’s voor in totaal 125 bewoners. De studio’s zijn ruim bemeten, van alle gemakken voorzien en beschikken tevens over eigen sanitair. Dankzij dergelijke transformaties beperken we de leegstand van gebouwen die geschikt zijn voor huisvesting. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan leegstaande hotels. Door zelf de regie in handen te nemen, maken we van deze panden woningen die Roemer-proof zijn en die ruimschoots aan de SNF-normen voldoen. Zodoende bieden we specifieke doelgroepen als internationale medewerkers en asielzoekers een fatsoenlijke plek om te wonen. Wij slaan graag de handen ineen met (lokale) bestuurders om leegstand tegen te gaan.

De locatie heeft gemeenschappelijke voorzieningen zoals een fitness, patio en twee ontspanningsruimtes. En er zijn 24/7 Welfare Officers aanwezig die de taal van de bewoners spreken en zich bezighouden hun welbevinden. Tevens onderhouden zij de locatie en fungeren zij als centraal aanspreekpunt, waarbij ze ook de contacten met de omgeving onderhouden.

Heeft u een leegstaand gebouw beschikbaar en heeft u interesse om deze te transformeren? Neem vrijblijvend contact op via [email protected]