Gemeentelijk bezoek KaFra Etten-Leur

Maandag 2 september opent KaFra Housing haar twintigste locatie in Etten-Leur, bestaande uit een getransformeerd pand en een nieuwbouwcomplex. Aan de Parallelweg voorziet de Venrayse organisatie in de huisvesting van 250 internationale medewerkers. Op dinsdag 6 augustus bracht de gemeente naar tevredenheid een bezoek aan de locatie.

Nu de realisatie van de nieuwe locatie in Etten-Leur in de opleveringsfase is aanbeland, bezocht een afvaardiging van de gemeente het complex om de voortgang te bekijken. De gemeentesecretaris, twee wethouders en de adviseur handhaving werden door Welfare Officers rondgeleid. Het resultaat mocht er wezen: “Mooie appartementen waar mensen met veel plezier zullen verblijven.”

KaFra Housing is verheugd over de samenwerking met de gemeente Etten-Leur. In 2018 woonden er ruim 4.000 internationale medewerkers in Etten-Leur, die veelal ook in die gemeente werkzaam waren. Cijfers uit recente jaren zijn niet beschikbaar, maar dat getal zal vermoedelijk gestegen zijn, afgaande op nationale cijfers met betrekking tot arbeidsmigratie. Tegelijkertijd kampte de gemeente met suboptimale huisvesting van deze hardwerkende mensen. Dat bleek toen bij een controle in 2023 in verschillende woningen te veel arbeidsmigranten gehuisvest werden.

Door een beleidswijziging mogen er binnen de gemeente sinds 2022 vier individuen op een locatie gehuisvest worden, in plaats van acht. Dankzij actieve controles van de gemeente worden overtreders opgemerkt en wordt tevens de noodzaak van fatsoenlijke huisvesting duidelijk. De Venrayse organisatie is daarom zeer tevreden over de betrokkenheid van de gemeente bij de realisatie van hun twintigste locatie.