Woonconcept uitgelicht: Flexwoning

KaFra Housing ontwikkelt, realiseert en exploiteert innovatieve huisvestingsconcepten voor specifieke doelgroepen. Een van deze concepten betreft de Flexwoning. Deze Mobile Homes zijn zeer flexibel, zowel qua locatie als qua omvang. 

De locaties die door KaFra Housing tot op heden zijn ingericht met Flexwoningen hebben de vorm van een park aangenomen. Voorbeelden zijn KaFra Oostrum en KaFra Californië, waarvan laatstgenoemde plaats biedt aan 800 bewoners en daarmee de grootste locatie tot nu toe is. Tevens dient deze locatie als schoolvoorbeeld van hoe een park ingericht kan worden. Met een fitnessruimte, receptie, wasserettes, sport- en speelveldjes, een supermarkt en veel groenvoorzieningen zijn alle faciliteiten aanwezig om comfortabel te leven.

De Flexwoningen zelf zijn continu aan verbeteringen onderhevig, mede dankzij feedback van de bewoners. Zo is vanaf heden de ‘Flexwoning 3.0’ de gangbare norm bij locaties van KaFra Housing. Deze zijn ruimer opgezet dan hun voorganger, liefst 30% groter dan de normen van Stichting Normering Flexwonen en gebouwd naar fraai Scandinavisch design.

Ze zijn volledig ingericht, hebben een woonkamer met open keuken, een badkamer met separate toilet en zijn omgeven door een tuin. Conform de aanbevelingen van de Commissie Roemer heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer en minimaal 15 m2 leefruimte. Daarmee zijn de Flexwoningen ‘Roemer-proof’.

Praktisch gezien zijn de woningen eenvoudig te (ver)plaatsen en kan een park vanaf vijf woningen al binnen drie tot zes maanden volledig operationeel zijn. Tevens is er bij de ontwikkeling rekening gehouden met duurzaamheid – de Flexwoningen zijn namelijk gasloos en goed geïsoleerd.

Bent u op zoek naar fatsoenlijke huisvesting voor bijvoorbeeld internationale medewerkers? Neem vrijblijvend contact op via [email protected]