Onwenselijke druk op beschikbare huisvesting arbeidsmigranten

De huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland is een maatschappelijk probleem. Het is zelfs een onbeheersbaar fenomeen geworden. Er is sprake van een wildgroei van aanbieders, sterke prijsopdrijving en van ontoelaatbare behandeling van de huurders. En dat terwijl Nederland in toenemende mate een beroep zal moeten doen op werknemers uit het buitenland vanwege de economische groei en de vergijzing van onze eigen bevolking.

Arbeidsmigranten zijn kei hard nodig in Nederland

Het tekort aan fatsoenlijke verblijfsplaatsen voor arbeidsmigranten legt ook een onwenselijke druk op de beschikbare huisvesting voor de lokale bevolking. Om dit tekort in te lopen zijn dringend en op korte termijn goede en betaalbare huisvestingslocaties nodig.

CEO Frank van Gool sprak hierover op BNR Nieuwsradio. Gister tijdens het nieuws, en vandaag in het programma Zaken Doen Met.

Luister en kijk naar BNR Nieuwsradio

Klik hier om het fragment van 3 april terug te luisteren.

Klik hier om het fragement terug te luisteren van Zaken Doen Met op BNR Nieuwsradio.

Waarom Europa arbeidsmigranten nodig heeft? Klik dan hier.