GGD opent Leidse prikhal voor arbeidsmigranten

© Foto Rob van Dullemen

,,Nu een steeds groter deel van Nederland gevaccineerd is, kijken we naar groepen die wat minder gemakkelijk bereikbaar zijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om arbeidsmigranten’’, zegt Kim Heinz van de GGD Hollands Midden.

Samen met de GGD Hollands Midden, OTTO Workforce en ECC Leiden zet KAFRA Housing zich ervoor in dat iedereen gevaccineerd kan worden in Nederland. Dit gebeurd doormiddel van speciale prikmomenten voor arbeidsmigranten. Door een goede samenwerking met uitzendbureaus, goede communicatie en tolks op locatie kan de GGD deze groep mensen beter bereiken.

,Bij arbeidsmigranten speelt een taalprobleem’’, legt Heinz uit. ,,Ze missen soms het nieuws en de campagnes van de overheid gaan langs hen heen. Daarnaast hebben ze vaak geen eigen vervoer en zijn ze dus afhankelijk van werkgevers.’’

Lees hier het hele artikel in het Leidsch Dagblad.