World Cleanup Day

KAFRA Housing grote Nederlandse deelnemer bij wereldwijde Cleanup Day.

KAFRA Housing heeft zijn bewoners van alle 11 vestigingen in Nederland opgeroepen om mee te doen aan de World Cleanup Day op zaterdag 18 september aanstaande. Alles in het teken van een schonere woonomgeving en daarbij natuurlijk het tegengaan van de wereldwijde vervuiling wereldwijd. Een uitgelezen kans om hun steentje bij te dragen volgens Robert Kurzak, directeur KAFRA Housing. 

‘Met tussen de 100 en 400 bewoners per locatie hopen we op een grote opkomst. Vele handen maken licht werk tenslotte. Eerder tijdens de Landelijke Opschoondag op 20 maart dit jaar was de opkomst groter dan we hadden verwacht en de betrokkenheid onder de bewoners groot. Met de schoonmaakactie van aanstaande zaterdag en de link naar de World Cleanup Day 2021 verwachten wij minimaal dezelfde inzet’, aldus Kurzak.

Aangezien de bewoners van de Kafra vestigingen allemaal lokaal werken kennen zij de omgeving goed. De meeste werknemers bereiken hun werkgever ook nog eens meerdere malen per dag per fiets, waardoor je meer aandacht hebt voor de route die je aflegt. ‘Niet alleen het schoonmaken maar ook het schoonhouden wordt hierdoor extra gestimuleerd. En men kan elkaar ook natuurlijk makkelijker ergens op aanspreken indien er zwerfvuil wordt geconstateerd. Ons doel is dan ook een stukje bewustwording creëren bij iedereen, of je nu wel of niet soms eens iets per ongeluk weggooit dat eigenlijk in de prullenbak thuishoort. Wees je bewust van de enorme (plastic) vervuiling wereldwijd waarvan een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën terechtkomt. Die paar uurtjes meehelpen op zaterdag dient uiteindelijk een veel groter doel natuurlijk.’

Op de website van de organisatie van World Cleanup Day staat een kaart met alle initiatieven in Nederland, waaronder ook die op de locaties van KAFRA housing. ‘Je hoeft geen bewoner te zijn van onze locaties om je aan te sluiten bij onze schoonmaakacties’, vervolgt Kurzak. ‘Kijk voor een initiatief bij jou in de buurt en meldt je aan. Het is een kleine moeite maar het maakt alles bij elkaar een groot verschil en daar zijn wij oprecht dankbaar voor.’

Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven samen ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.