Blog - Latest News

Weert wil arbeidsmigranten huisvesten op bedrijventerrein

De gemeente Weert wil 400 arbeidsmigranten huisvesten op bedrijventerrein Kampershoek.

Met het plan wordt zowel de opvang van arbeidsmigranten verbeterd, als de eigen reguliere woningmarkt beschermd, stelt wethouder Wendy van Eijk.
Tijdelijk karakter
De arbeidsmigranten komen te wonen aan de Kelvinstraat, op de hoek van de Ringbaan Oost en Ringbaan Noord, laat de gemeente weten. De eigenaar van het perceel wil zelf de bouw realiseren en faciliteren. Volgens bestaand beleid mag de tijdelijke huisvesting op het bedrijventerrein maximaal tien jaar duren. Naar verwachting zullen de eerste woningen over twee tot drie jaar klaar zijn en dan kunnen de eerste arbeidsmigranten er terecht.

Geen uitvraag
Opvallend is dat de gemeente deze keer een locatie zelf aanwijst. Bij twee eerdere locaties ging het volgens een zogeheten ‘uitvraag’ waarbij mensen en partijen op eigen initiatief met voorstellen of plannen komen.

Lees hier het hele artikel.