Blog - Latest News

‘Er is wel een fatsoenlijke oplossing nodig’

Uitzendbureau snapt vertrek arbeidsmigranten op Old Heino, maar: ‘Er is wel een fatsoenlijke oplossing nodig’

Een vakantiepark als plek voor arbeidsmigranten is niet wenselijk, vindt directeur Frank van Gool van uitzendbureau OTTO Workforce. Nu de arbeidsmigranten voor november 2022 van Old Heino af moeten, maakt hij zich sterk voor een oplossing. Van Gool is met de gemeente Raalte in gesprek over locaties voor zogeheten flexwoningen. ,,Zoiets is al binnen negen maanden te realiseren.’’
Het nieuws dat de arbeidsmigranten op den duur van vakantiepark Old Heino af moeten, kwam niet als een verrassing voor Van Gool. Wel hoopt hij dat er voor volgend jaar een oplossing is gevonden. ,,We weten dat de vergunning in november volgend jaar afloopt. Maar ondertussen blijft er wel een groot tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten, al noem ik ze liever internationale medewerkers’’, zegt hij. 

Want het mag dan onwense­lijk zijn op een locatie als Old Heino, de medewer­kers zijn heel wenselijk voor onze economie en welvaart.

Frank van Gool, Directeur OTTO Workforce

Huisvesting

,,Het zijn net als jij en ik mensen die een ‘goed beeld’ verdienen. Het zijn hardwerkende mensen en verdienen een fatsoenlijk leven in Nederland, met een fatsoenlijke plek om te wonen. Alleen die plek om te wonen is een probleem, want het schiet bij veel gemeenten niet op. In Raalte ziet men dat er internationale medewerkers zijn. Je kan wel stoppen op dit vakantiepark, maar waar moeten ze dan naartoe?’’ vraagt Van Gool zich af.

Lees hier het hele artikel.