Vliegende start voor digitaal platform huisvesting arbeidsmigranten

Lento.eu is een strategische samenwerking aangegaan met de Jumeaux-groep, de grootste aanbieder van huisvesting voor arbeidsmigranten, statushouders en andere spoedzoekers. Alle flexhuisvesting van de Jumeaux-groep wordt geplaatst op het digitale platform van Lento.eu. Hierdoor hebben arbeidsmigranten voor een faire huursom ruime keuze uit fatsoenlijke huisvesting, die aan alle eisen voldoet en los staat van hun arbeidscontract.

Lento.eu is ontstaan vanuit de ambitie om de huisvesting voor arbeidsmigranten transparant te maken, geïnspireerd door ‘Geen tweederangsburgers’. Dit rapport van de Commissie Roemer pleit voor hogere kwaliteitscriteria en ontkoppeling van wonen en werken. Gekozen is voor een eigentijds digitaal platform, waardoor het aanbod voor iedereen in elke taal toegankelijk is. Bovendien werkt Lento.eu met faire standaardcontracten. Het aanbod is gericht op flexibele huisvesting voor arbeidsmigranten, statushouders en andere spoedzoekers.

De Jumeaux-groep wordt gevormd door KaFra Housing, Logejo en EE Accommodations. Deze bedrijven realiseren zelfstandige woonlocaties voor internationale medewerkers en acuut woningzoekenden in heel Nederland. Door de samenwerking met Lento.eu profiteren de klanten van Jumeaux van de voordelen van Lento.eu en krijgen arbeidsmigranten en andere doelgroepen meer regie over hun huisvestingsmogelijkheden.

Jaap Uijlenbroek, CEO van Lento.eu: “De samenwerking met Jumeaux zorgt ervoor dat de toegevoegde waarde van ons platform in één klap beschikbaar komt voor een grote populatie, waardoor wij echt een bijdrage kunnen leveren aan onze ambitie tot grotere transparantie in de markt. Bovendien ontwikkelen wij gaandeweg op deze manier een kennisbank met informatie over leven en wonen in Nederland.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jumeaux
Frank van Gool
+31 6 490 60 111
[email protected]

Lento.eu
Jaap Uijlenbroek
+31 6 109 445 34
[email protected]