7 januari 2019

Verzet tegen bouwstart ‘Polenhotel’ Greenport

De Werkgroep Arbeidsmigranten en inwoners van Sevenum voelen zich zwaar gepasseerd door het gemeentebestuur van Horst aan de Maas en door Otto Work Force. Die laatste heeft op 20 december alle vergunningen gekregen voor de bouw van een Labour Hotel.

Het licht staat op groen. En dus start Otto Work Force op maandag 7 januari met de bouw van een Labour Hotel voor vierhonderd arbeidsmigranten op
Greenport Venlo, Klavertje 8. De grond hoort bij Sevenum en een aantal buurtbewoners wil juridische stappen zetten om de komst van al die nieuwe buren tegen te houden. Anderen willen met Otto praten om de plannen aan te passen zodat er beter mee te leven valt. „Otto had op z’n minst een goede dialoog met de buurt kunnen aangaan. Dat is niet gebeurd”, stelt Paul Geurts van de Werkgroep Arbeidsmigranten.

De gemeente Horst aan de Maas bestrijdt dat. „De buurt is in september uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst”, stelt een woordvoerder. „Ook is er een klankbordgroep gevormd. Zes mensen zich hebben ervoor aangemeld. Die klankbordgroep heeft in oktober over de plannen gesproken en heeft vervolgens zelf aangegeven dat er geen behoefte meer was om nog eens bij elkaar te komen. Pas daarna heeft Otto de aanvraag voor de vergunning ingediend. Die is op 20 december verleend. De klankbordgroep wist van dit proces. De rest van de buurt is meteen geïnformeerd toen Otto de vergunning in handen had. De vergunning ligt nu ter inzage. Er kan gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt.”

Volgens de Werkgroep Arbeidsmigranten hebben leden van de klankbordgroep op de dag voor kerst een mail van Otto-baas Frank van Gool gekregen met de strekking: alle vergunningen voor het Labour Hotel zijn binnen, in januari start de bouw, in mei wonen er mensen en de buurt wordt op 4 februari bijgepraat. Deze mail schiet burgers en werkgroep in het verkeerde keelgat. Er zijn al boze brieven naar college gestuurd en de SP-fractie in de Horster gemeenteraad eist een spoeddebat over de kwestie. „Als minimaal zes raadsleden om zo’n vergadering vragen, kan die plaatsvinden”, meldt de gemeentewoordvoerder. Viermansfractie SP heeft vooralsnog nog geen zes raadsleden bij elkaar, zegt SP-raadslid Sonja van Giersbergen. „Maar daar wordt aan gewerkt.”

Bekijk hier het bericht in De Limburger.