2 juli 2019

KAFRA Housing op minicongres Verplaatsbare woningen in Amersfoort

Naast KAFRA Housing waren er ruim 150 deelnemers vanuit verschillende organisaties, zoals gemeenten, provincies, corporaties, andere opdrachtgevers en bouwers aanwezig bij het derde minicongres Verplaatsbare woningen in Amersfoort op 19 juni. 

Verschillende experts, sprekers en workshops kwamen aan bod tijdens het minicongres. Zo ook Frank van Gool, CEO van Otto Workforce en shareholder van KAFRA Housing, welke de sprekersronde afsloot. Zijn ambitie: de realisatie van 20.000 hoogwaardige en kwalitatief goede woningen voor arbeidsmigranten, zoals in Venray met succes is gedaan. Snelheid is belangrijk. ‘Een tekort van 120.000 plekken voor arbeidsmigranten telt Nederland nu. Ze zijn nodig, maar we willen ze niet in de buurt.’ Van Gool legt de vraag terug: ‘Denkt u echt dat de arbeidsmigranten graag naar Nederland willen? Duitsland is veel interessanter voor hen. Tijd voor een charmeoffensief.’ Volgens van Gool moeten we niet de illusie hebben dat de grote groep shortstayers hier bezig is met integreren. ‘Dus zet in op grootschalige huisvesting voor deze groep, op korte afstand van de werkgevers. Belangrijk om snel te kunnen bouwen is het betrekken van omwonenden en medewerking van de gemeente. En dan kan het snel gaan.’

Daarnaast werd er door Robert Kurzak, directeur van KAFRA Housing, een interessante workshop gegeven over hoe er snel realiseerbare, flexibele huisvestingsoplossingen voor arbeidsmigranten gecreëerd kunnen worden.

Wilt u meer lezen over het minicongres Verplaatsbare woningen? Lees dan hier verder.