Het lukt gemeenten nauwelijks om huisvesting te realiseren voor arbeidsmigranten. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur onder veertig gemeenten waar veel arbeidsmigranten werken. Gemeenten hebben geen duidelijk beleid en veel plannen worden afgekeurd na verzet van buurtbewoners. Diverse gemeentes komen duizenden woonplekken tekort.

Emile Roemer, tot vorig jaar voorzitter van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten, roept gemeenten op snel in actie te komen en geschikte locaties te zoeken.

Frank van Gool, CEO van OTTO Workforce en shareholder van KAFRA Housing merkt dat er veel problemen zijn met de huisvesting van arbeidsmigranten:

“We hebben in Bleiswijk, waar heel veel distributiecentra van alle supermarkten gevestigd zijn, een plan voor een migrantencomplex van 256 plekken. Eerst was de gemeente Lansingerland, waar Bleiswijk onder valt, heel positief, maar na bezwaren van omliggende bedrijven, wordt het plan nu geblokkeerd. En dat in een gemeente waar duizenden arbeidsmigranten werken.”

Volgens de gemeente is het plan op de voorgestelde locatie in Bleiswijk niet mogelijk en gewenst. De gemeente zegt actief te zoeken naar nieuwe locaties en projecten.

Lees het volledige artikel van Nieuwsuur hier. Bekijk hieronder het fragment van Nieuwsuur.