Innovatieve woonconcepten en levenslessen

Tijdens de Provada-beurs in juni 2024 deelde Frank van Gool, CEO van KAFRA Housing, zijn visie op de vastgoedwereld met Roelof Hemmen van VG Visie. Het gesprek belichtte inventieve woonconcepten, essentiële levenslessen en een efficiënte aanpak voor het huisvesten van migranten.

Van Gool moedigt ambitie aan met zijn uitspraak: “Durf grootst te dromen. Binnen 5 jaar hebben we 18 locaties gerealiseerd.” Zijn strategie legt de nadruk op het bouwen van grote woonlocaties met mooie woningen en studio’s. Deze locaties bieden enerzijds voldoende privacy, terwijl ze anderzijds sociale interactie tussen tijdelijke bewoners bevorderen. Inmiddels zijn er 5000 mensen via KaFra gehuisvest.

Toch zijn er ook uitdaging in het verkrijgen van locaties en het overwinnen van het zogenaamde NIMBY-effect (Not In My Back Yard). “Aanvankelijk was er angst of koudwatervrees onder omwonenden,” aldus Van Gool. “Maar nu ziet iedereen in dat we arbeidsmigranten hard nodig hebben en dat de huisvesting door KaFra gewoon goed geregeld is.”

Het volledige interview met Frank van Gool biedt waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij vastgoedontwikkeling en huisvesting van tijdelijke doelgroepen zoals internationale medewerkers, statushouders, asielzoekers, Oekraïense vluchtelingen en urgent woningzoekenden. Bekijk het volledige interview hier: