9 februari 2019

Opnames “Passie van de Langstraat” in LH Waalwijk

Voor de tweede editie van Passie van de Langstraat worden ook filmbeelden vertoond. Zaterdag waren de opnames, onder meer bij het arbeidsmigrantenhotel LH Waalwijk. Dat had een reden.

Jezus draagt geen sandalen of een ruim vallend gewaad, maar is gekleed in een casual outfit. Het is dat je het weet, anders zou je nooit vermoeden dat Timon Klerx de rol van Verlosser speelt in de tweede editie van de Passie van de Langstraat. ,,Het verhaal”, zegt het gemeenteraadslid van LokaalBelang, ,,is dan ook in een eigentijds jasje gestoken.” Vandaar dat hij een potje poolt met Alexsandra Kiewel in de recreatieruimte van het migrantenhotel LH Waalwijk. In de lobby maakt Jezus een selfie, zijn volgelingen op de achtergrond.

Cameraploeg
De tweede editie, die op zaterdag 13 april in het Dr. Mollercollege wordt opgevoerd, is nog groter van opzet. Een verteller rijgt het verhaal, waarin de migrant een hoofdrol speelt, aaneen met bruggetjes. Filmpjes visualiseren dat. Vandaar dat deze zaterdag een crew op allerlei plaatsen in Waalwijk – onder meer het Schoenenmuseum, een Poolse winkel, op de werkkamer van burgemeester Nol Kleijngeld en dus het migrantenhotel – beelden schiet.
Als je de migrant op de voorgrond zet, kun je niet om het LH Hotel heen. ,,We wilden er heel graag aan meewerken”, zegt directeur Robert Kurzak, ,,om te laten zien dat de migrant een volwaardig lid is van de Nederlandse samenleving. Dat wordt nog lang niet door iedereen ervaren. Daarom hebben we bewoners benaderd om eraan mee te werken.” Kurzak hoopt op een interactie. ,,Dus dat onze bewoners naar de uitvoering gaan. We zullen er op onze televisieschermen in het hotel en besloten Facebookpagina zeker aandacht aan besteden.”

Bekijk hier het hele artikel.