Op het industrieterrein in de Achtersluispolder in Zaandam is een nieuwe huisvestingslocatie gerealiseerd, waarvoor KAFRA Housing het beheer verzorgt. Na THP Blitterswijck is NB Zaandam, zoals de nieuwe locatie heet, opnieuw een succesvol samenwerkingsproject. “Deze nieuwe locatie is een compact gebouw waar bewoners conform de nieuwste standaarden kunnen wonen”, aldus Robert Kurzak (directeur KAFRA Housing).

Moderne studio’s volgens de nieuwste standaarden

NB Zaandam is nieuwbouwproject, bestaande uit 122 modulaire studio’s. Iedere studio biedt plaats aan maximaal twee bewoners. Het complex kan daarmee 244 arbeidsmigranten huisvesten. Iedere studio beschikt over een eigen keuken en sanitaire voorzieningen. De studio’s zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Het gebouw is tevens energiezuinig door het gebruik van duurzame elementen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Actief beheer door KAFRA Housing

NB Zaandam is een samenwerkingsproject waarbij KAFRA Housing het beheer over de locatie verzorgt. De 122 studio’s worden actief beheerd door professionele welfare officers. Er gelden heldere huisregels, de bewoners worden intensief begeleid en er is veelvuldig contact met omwonenden, de gemeente en de klankbordgroep.

Wil je meer weten over NB Zaandam? Bekijk dan de projectpagina.