Op bedrijventerrein Keizersveld in Venray komen een flat van vier verdiepingen voor 64 arbeidsmigranten en veertien studio’s voor stelletjes.

De ‘toren’ verrijst op een terrein van pakweg 3000 vierkante meter achter het hoofdkantoor van KAFRA Housing en OTTO Work Force op het Keizersveld. Volgens Frank van Gool van Kafra Housing, het bedrijf dat de toren gaat bouwen, is de bedrijfskavel zeker al vijf jaar te koop.

De toren is ruimtebesparend, voor huisvesting van 92 mensen op de begane grond zou zeker 10.000 vierkante meter nodig zijn. De plek op het bedrijventerrein is volgens hem een goede locatie voor huisvesting van buitenlandse werknemers. Die komen een paar honderd meter van de wijk Landweert te wonen en enkele horecavoorzieningen, bijvoorbeeld McDonald’s, liggen om de hoek. Bovendien zal voor veel bewoners het werk in de omgeving liggen. „Ze kunnen bij wijze van spreken met de fiets naar het werk, dat scheelt een hoop verkeer op de weg”, zegt Van Gool.

De KAFRA-directeur spreekt over „een nieuwe standaard” voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Elk appartement heeft gemeenschappelijke voorzieningen zoals een keuken en voor iedere bewoner een eigen slaapkamer. „De kwaliteit is goed, je zou er een ‘gewone’ woning van kunnen maken”, aldus Van Gool.

Dit artikel verscheen eerder in De Limburger. Bekijk hier het hele artikel.