KaFra Housing en de Gemeente Nissewaard helpen Oekraïners aan onderdak

De gemeente Nissewaard gaat eind oktober 72 Oekraïense ontheemden onderdak bieden op de vroegere tennisbanen in Zuidland. De Oekraïense mensen zullen verblijven aan de Molendijk in mobile homes die worden geleverd door KaFra Housing.

Gemeente Nissewaard

De gemeente schreef vorige maand al in een brief naar bewoners dat er in totaal vijftig woonunits voor Oekraïense vluchtelingen zullen worden neergezet in Nissewaard. De mobile homes in Zuidland worden gehuurd van KaFra Housing. Het bedrijf uit Venray heeft inmiddels 7 gemeenten geholpen met 2.100 verblijfsplekken voor Oekraïense ontheemden. De gemeente Nissewaard wilt de overige woonunits plaatsen in Spijkenisse en Heenvliet. In Spijkenisse vangt de gemeente al 189 Oekraïners op, deels in flexwoningen.

Zuidland

Op de locatie van de vroegere tennisbanen zijn inmiddels 18 mobile homes van KaFra Housing geïnstalleerd. De mobile homes worden volledig ingericht en bieden op basis van een vierpersoonsbezetting 15 vierkante meter leefoppervlakte aan de mensen. Omwonenden in Zuidland hebben aangegeven prima te kunnen leven met de komst van de Oekraïners. Vluchtelingenwerk zorgt voor de begeleiding van de nieuwe groepen Oekraïners zodra ze hun opwachting maken.

Nieuwe locaties

Het is nog niet bekend waar de gemeente Nissewaard de resterende 32 units wilt neerzetten. In Heenvliet worden nog plekken bekeken, in Spijkenisse zijn al opvangruimtes gemaakt op het terrein van het ziekenhuis en in een kantoorgebouw, maar is nog geen extra locatie aangewezen.

Lees hier het oorspronkelijke bericht.