Wat vind jij van wonen en leven in Nederland? Laat je horen via Share my Voice!

Nederland kan niet zonder arbeidsmigranten. Honderdduizenden arbeidsmigranten uit de hele wereld werken in Nederland en veel bedrijven hebben hen hard nodig. Toch weten veel Nederlanders weinig over arbeidsmigranten. Daarom is Share My Voice opgericht om de meningen en ervaringen van arbeidsmigrant zélf te laten horen. Wij doen daarvoor korte onderzoeken onder arbeidsmigranten. Dit keer gaat ons onderzoek over de Nederlandse taal.

Hoe denken arbeidsmigranten over Nederland?

Arbeidsmigranten zijn erg belangrijk voor Nederland. Toch wordt er nauwelijks geluisterd naar de meningen, gevoelens en ervaringen van arbeidsmigranten in Nederland. Hun stem wordt hierdoor niet gehoord. Daarom is Share My Voice opgericht. Share My Voice is een onafhankelijk onderzoekspanel ván en vóór arbeidsmigranten. Via Share my Voice worden korte onderzoeken gedaan waarbij arbeidsmigranten zich kunnen uitspreken over allerlei onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Zo leren Nederlanders meer over arbeidsmigranten en zijn bedrijven en overheden beter geïnformeerd en kunnen zij betere beslissingen nemen.

Deel ook je mening!

Voor ons volgende onderzoek hebben we ook jouw hulp nodig! Dit onderzoek gaat over de Nederlandse taal. Spreken arbeidsmigranten Nederlands? Wanneer spreken ze wel of geen Nederlands? En met welke uitdagingen krijgen ze te maken als ze Nederlands willen leren?

Help mee het werk- en leefgenot van arbeidsmigranten te verbeteren en laat je stem horen via www.sharemyvoice.nl! Je maakt ook automatisch kans op één van de vijf Amazon-tegoedbonnen van €100 of één van de twintig tegoedbonnen van €25.

Onafhankelijk onderzoek

Ook wij vinden het belangrijk dat arbeidsmigranten zich kunnen uitspreken. Daarom ondersteunen wij Share my Voice. Share My Voice wordt uitgevoerd in opdracht van Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten. Dat is een onafhankelijke stichting die zich richt op het verzamelen van kennis over arbeidsmigranten. Er worden onderzoeken onder arbeidsmigranten gedaan over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld over werkomstandigheden, huisvesting, integratie in de samenleving en hun ambities. Hiermee willen wij samen burgers, bedrijven, overheden en andere partijen beter informeren over arbeidsmigranten. Dat geeft hen meer kennis, waardoor zij arbeidsmigranten beter kunnen binden, boeien en behouden en ook betere beslissingen kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan andere, goedkopere vormen van huisvesting, meer ontwikkelmogelijkheden op het werk en een betere beeldvorming onder Nederlanders.