7 maart 2019

Jetten (D66): ‘We hebben juist meer Polen nodig in Nederland’

Vandaag verscheen er een interview met Jetten in De Limburger over de noodzaak van arbeidsmigranten voor Nederland.

D66 wil dat er veel meer arbeidsmigranten uit Oost-Europa naar Nederland worden gehaald. In interviews met het AD en het NOS Radio 1 Journaal wijst fractievoorzitter Jetten op cijfers van het CBS, waaruit zou blijken dat er de komende tijd jaarlijks 50.000 mensen uit andere EU-landen nodig zijn om alle vacatures te vervullen.

“Ontkennen dat dit nodig is, is de ogen sluiten voor de realiteit”, zegt Jetten. Zelfs met 50.000 arbeidsmigranten uit Oost-Europa erbij is het probleem volgens hem nog niet opgelost. In de zorg komen er over een paar jaar nog eens 100.000 vacatures bij, heeft minister De Jonge van Volksgezondheid al voorspeld. “Ik pleit ervoor ze met open armen te ontvangen”, zei Jetten in het NOS Radio 1 Journaal.

Lees hier het hele artikel!