5 september 2019

Peel en Maas zet het licht op groen voor grootschalige opvang van in totaal ruim zevenhonderd arbeidsmigranten langs de Midden Peelweg in Maasbree en op de voormalige camping Nieuwe Hof in Meijel, aldus de Limburger.

Mobile Home Parc Peel en Maas

Peel en Maas maakte eerder bekend drie pilots toe te staan voor het huisvesten van maximaal vierhonderd seizoensarbeiders. KAFRA Housing is één van de partijen die een conceptplan heeft ingediend voor de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente. KAFRA heeft een plan ingediend voor een huisvestingsconcept in de buurt van de McDonalds aan de Midden Peelweg in Maasbree, waar ruim driehonderd arbeidsmigranten kunnen worden gehuisvest.

Volgens wethouder Paul Sanders (VVD) zien beide plannen er goed uit en daarom wil Peel en Maas eraan meewerken. Ze worden nog tot in detail uitgewerkt en Sanders verwacht dat nog dit jaar een definitieve vergunning verleend kan worden. De gemeenteraad gaf voor de zomer groen licht voor een ruimer huisvestingsbeleid en drie pilots. Huisvesters moeten met een goed plan komen waarin ook een maatschappelijke bijdrage zit, zoals taalles en arbeiders in contact brengen met de lokale sportclub. De gemeente zorgt dat de arbeidsmigranten de weg vinden naar bijvoorbeeld kinderopvang, huisarts of woningcorporatie in de hoop dat een aantal arbeidsmigranten zich blijvend in de gemeente vestigt.

Met haar slogan “Living as a Service” bevestigt KAFRA het belang van een maatschappelijke bijdrage, onder meer door actief te investeren in educatie, communicatie en stakeholdermanagement. In juni hield KAFRA een bijeenkomst voor het plan om ruim driehonderd arbeidsmigranten onderdak te bieden. De gedachte is om hier een Mobile Home Parc te vestigen met een kleine tachtig mobile homes voor short stay arbeidsmigranten. Frank van Gool, directeur OTTO Work Force en shareholder van KAFRA Housing bevestigt de plannen. Hij wil ze in een later stadium graag toelichten.

Benieuwd wat voor huisvestingsoplossingen KAFRA heeft?

Wilt u meer weten over KAFRA’s huisvestingsoplossingen en hoe zij kunnen helpen bij kwalitatief geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!