Terugblik: opening KaFra Californië

Vorige week woensdag, 22 mei, openden we onze grootste locatie tot nu toe: KaFra Californië. Een feestelijke dag met toespraken, livemuziek, rondleidingen en natuurlijk eten en drinken. Met een korte sfeerimpressie blikken we terug op  het feit dat alweer onze achttiende locatie officieel in gebruik is genomen. Ook de volgende opening is reeds gepland: 1 juli strijken we neer in Bleiswijk waar we alweer onze negentiende locatie van een prachtige opening voorzien.

Na de inloop, die werd begeleid door livemuziek, nam dagvoorzitter Paul ’t Lam het woord om het programma te introduceren. Tom Verhaegh, wethouder van de gemeente Venlo, sprak over de samenwerking en het nut van de locatie voor de lokale bestuurders. Frank van Gool, medeoprichter van KaFra Housing, presenteerde het gedachtegoed van onze organisatie en twee Oekraïense bewoners vertelden over het prettige verblijf bij KaFra Californië in hectische tijden. Na de officiële opening, die door omwonenden en Oekraïense kinderen werd gedaan, werden de aanwezigen rondgeleid op het terrein. Met muziek, hapjes en een borrel sloten we gezamenlijk de dag af. Via deze weg danken we – nogmaals – alle aanwezigen voor hun komst. Zoals gezegd strijken we op 1 juli neer in het westen des lands, waar we onze negentiende locatie openen: KaFra Bleiswijk – Violierenweg.