Onze unieke woonconcepten

Te midden van grote, landelijke discussies rondom huisvesting schieten ons voor de hand liggende opties te binnen: unieke, tijdelijke woonconcepten voor specifieke doelgroepen. Op die manier verlagen we de druk op de reguliere woningmarkt en voorzien we in de huisvesting van bijvoorbeeld internationale medewerkers en asielzoekers. Een win-win situatie die wat ons betreft niet over het hoofd gezien mag worden – zeker nu niet.

Inmiddels ontwikkelen, realiseren en exploiteren we al ruim vijf jaar onze unieke woonconcepten. Daarmee verzorgen we de huisvesting voor specifieke doelgroepen zoals internationale medewerkers en asielzoekers. We bouwen snel en vertrouwd: het proces van vergunningsaanvraag tot oplevering hoeft niet langer dan negen maanden te duren. De link met het woningtekort is wat ons betreft dus snel gelegd. Snelle en kwalitatieve huisvesting zonder dat interfereert met Nederlandse woningzoekenden. In onze optiek het ideale moment om (nog) eens door onze woonconcepten te bladeren.

KaFra Labour Hotel

De KaFra Labour Hotels zijn moderne modulaire woon- en studiocomplexen. Deze bestaan uit losse elementen en zijn daardoor snel realiseerbaar en kunnen bovendien op andere locaties, ook dichtbij bedrijventerreinen, heropgebouwd worden. In een Labour Hotel kan een variabel aantal modulaire studio’s worden geïntegreerd, welke allemaal beschikken over twee slaapkamers, een eigen woonkamer, keuken, douche en toilet.

De studio’s zijn volledig gemeubileerd en daarnaast zijn er diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wasserette, fitness en ontspanningsruimte. Deze vorm van semipermanente huisvesting vereist een tijdelijke herbestemming en kan binnen zes à negen maanden gerealiseerd worden.

KaFra Tower(s)

De KaFra Tower is een kleinschalig, modulair wooncomplex met ruime, volledig ingerichte appartementen. Elke KaFra Tower wordt standaard gebouwd in vier verdiepingen, maar kan uit meer of minder verdiepingen bestaan, waarbij elke verdieping is opgedeeld in vier appartementen voor elk vier personen. Elk appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, douche en separate toilet. Bovendien heeft elke bewoner een eigen slaapkamer (voor koppels zijn er tweepersoonskamers), waardoor zij voldoende privacy hebben. De woonruimten zijn ruim opgezet, volledig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien.

Elke KaFra Tower beschikt over twee wasserettes en er kunnen gemeenschappelijke voorzieningen worden gerealiseerd, zoals een fitness, supermarkt, ontspanningsruimtes, sportvelden en lesruimten voor scholing, zodat de bewoners zich helemaal thuis voelen en de leefbaarheid en de sociale voorzieningen van de buurt worden versterkt.

De modulaire opzet zorgt bovendien voor een hoge mate van flexibiliteit – we kunnen de grootte, inrichting en kavelindeling aanpassen aan de specifieke situatie. Kijk bijvoorbeeld naar KaFra Zevenbergen en KaFra Bleswijk – Violierenweg, waar het complex bestaat uit meerdere KaFra Towers.

 

Mobile Homes 

Bij acute huisvestingsbehoeften door bijvoorbeeld seizoensarbeid of economische hoogconjunctuur, zijn snel te realiseren huisvestingsoplossingen zoals Mobile Homes ideaal. Mobile Homes zijn eenvoudig te (ver)plaatsen en een park vanaf vijf Homes kan al binnen drie tot zes maanden volledig operationeel zijn. De Mobile Homes zijn ruim opgezet (30% groter dan de SNF-norm) en gebouwd naar fraai Scandinavisch ontwerp. Bovendien zijn de Homes volledig ingericht, voorzien van een eigen tuin en energiezuinig (gasloos en goed geïsoleerd). De Mobile Homes zijn flexibel te plaatsen en op grotere parken kunnen tevens een beheerdersunit worden geplaatst voor 24/7 service en beheer.

Met onze Mobile Homes hebben we tevens onze grootste locatie tot nu toe gerealiseerd: KaFra Californië. Hier huisvesten we een mix van in totaal 800 internationale medewerkers en asielzoeker verspreid over 200 Mobile Homes.

Inmiddels hebben we ook de allernieuwste versie gelanceerd: Mobile Home 3.o. Deze is nog ruimer en bevat aanpassingen aan zowel de gemeenschappelijke als persoonlijke inrichting die we in overleg met de bewoners hebben gerealiseerd.

 

KaFra Californië

 

 

 

 

 

Mobile Home 3.0

Transformatie

Een aantrekkelijke optie voor veel bestaande bebo9uwing is om deze te transformeren door ze geschikt te maken voor tijdelijke huisvesting. Afgeschreven of leegstaande panden krijgen zo een nieuwe, waardevolle bestemming. Kantoorpanden, verzorgingstehuizen, kloosters, hotels, vakantieparken en andere panden die niet meer gebruikt worden, kunnen worden verbouwd tot woonunits en blijven daarmee behouden. Door deze panden in hun oude glorie te herstellen, worden ze weer leefbaar en krijgen ze een waardevolle gebruiksfunctie, kijk maar naar KaFra Almere.

Tot slot

Al met al genoeg oplossingen om specifieke doelgroepen te huisvesten. De problemen die dikwijls rondom internationale medewerkers en asielzoekers geformuleerd worden, hebben immers weinig van doen met deze mensen zelf. Wat ons betreft zijn ze vooral te wijten aan het gebrek aan adequate huisvesting. Dus daarbij bieden we graag de helpende hand.