“Arbeidsmigranten zijn essentieel”, vertelt Frank van Gool bij BNR

“Met man en macht houden we supermarkten en distributiecentra draaiende. Daarvoor zijn arbeidsmigranten essentieel,” vertelde Frank van Gool, ceo van OTTO Work Force, toen hij maandag 6 april te gast was bij BNR.

Tijdens het programma Zakendoen, dat gepresenteerd wordt door Thomas van Zijl, sprak Frank van Gool over de invloed die de corona crisis heeft op OTTO Work Force. Aan de ene zijde is er voor de uitzender voor supermarktketens als Jumbo en Albert Heijn volop werk en noemen ze het ook wel Kerstmis in het kwadraat. Aan de andere kant zijn er ook klanten van OTTO Work Force waarbij het werk momenteel stil ligt.

Om er voor te zorgen dat de supermarkten bevoorraad blijven, zoekt van Gool de samenwerking op met concullega’s waarbij er voor de uitzendkrachten momenteel minder werk is vanwege de crisis. Hoewel steeds duidelijk wordt gemaakt dat er voldoende voedsel is in Nederland, is het ook zaak om al deze voedingsmiddelen op de juiste plaats van bestemming te krijgen. De Corona-crisis toont daarbij nogmaals aan dat arbeidsmigranten keihard nodig zijn om bedrijven in de retail, industrie en land- en tuinbouw aan de gang te houden.

Bent u benieuwd geworden naar het interview? Luister het dan terug via deze link: https://www.bnr.nl/player/audio/10150919/10406995