Open Dag KaFra Housing voor buurtbewoners op LH Best

KaFra Housing opende zaterdag 8 oktober de deuren van LH Best voor buurtbewoners. De open dag is een gezamenlijk initiatief van de Klankbordgroep waar KaFra en het Bewonersoverleg Batadorp samen in optrekken. Uit de gesprekken kwam naar voren dat buurtbewoners graag eens zelf het flexhotel voor internationale medewerkers van KaFra komen bekijken en beleven.

Open Dag 8 oktober

Tijdens de Open Dag stond de ontmoeting tussen de internationale medewerkers en omwonenden centraal. Zestig omwonenden hebben zich aangemeld om een kijkje te nemen in het gerenoveerde flexhotel en kennis te maken met de internationale medewerkers. KaFra Housing heeft het voormalige NH hotel vorig jaar voorzien van nieuwe kamerinrichtingen. Op de begane grond zijn daarnaast een nieuwe receptie, gezamenlijke kook- en eetruimte en een ontmoetingsruimte gerealiseerd. Ook zijn er vijf nieuwe studio’s gerealiseerd.

Welfare Officers

Het flexhotel van KaFra wordt beheerd door meertalige Welfare Officers die 24/7 aanwezig zijn. Welfare Officers Justyna Kusmierczuk en Dariusz Szulc zijn verantwoordelijk voor het welzijn van alle gasten. Nieuwe gasten krijgen van hen voorlichting en informatie over hun verblijf in Best tijdens een incheckprocedure. De Welfare Officers vormen behalve voor de gasten ook het centrale aanspreekpunt voor omwonenden. Vorige maand organiseerden de Welfare Officers op World Cleanup Day een opruimronde in de buurt samen met gasten van het flexhotel en buurtbewoners van het Batadorp.

LH Best

Het flexhotel LH Best biedt logiesvoorzieningen aan 137 internationale medewerkers. Zij verblijven in tweepersoonskamers en in studio’s. Daarnaast zijn er in het hotel gemeenschappelijke voorzieningen zoals een gezamenlijke keuken en een ontspanningsruimte. De gasten van LH Best verblijven tijdelijk in Nederland en zijn werkzaam bij diverse bedrijven in de regio Best.