Het woningtekort in Nederland is de afgelopen jaren gestaag opgelopen. Eén belangrijke oorzaak van het woningtekort is de huisvesting van arbeidsmigranten. Nederland kampt met een tekort van 150.000 goede verblijfplaatsen voor de circa 500.000 arbeidsmigranten die in ons land werken. Zij zijn in eerste instantie vooral tijdelijk in Nederland en wensen daarom goedkope, flexibele huisvesting voor korte duur. Maar huisvesters kunnen nauwelijks in deze behoefte voorzien, waardoor sprake is van een groot tekort aan goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Hoog tijd om werk te maken van huisvesting voor arbeidsmigranten, maar wat zijn de mogelijkheden rondom huisvesting voor arbeidsmigranten?

Grootschalige mogelijkheden huisvesting arbeidsmigranten favoriet

Uit recente cijfers blijkt dat circa 44.500 reguliere woningen worden bewoond door arbeidsmigranten. Door goede, tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren, komen deze woningen weer beschikbaar voor andere Nederlanders, wordt verdringing tegengegaan en worden wijken leefbaarder. Grootschalige huisvestingslocaties nabij bedrijventerreinen of aan de rand van een dorp of stad behoren tot de mogelijkheden voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dergelijke locaties maken het mogelijk arbeidsmigranten dichtbij het werk te huisvesten en faciliteiten en beheer op de locatie te organiseren. Een grote winst is dat zo meer ruimte ontstaat op de lokale woningmarkt en deze wordt ontlast. Bovendien vindt 62% van de Nederlanders grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten nabij bedrijventerreinen of aan de rand van de bebouwing een goede oplossing.

KAFRA Housing biedt unieke mogelijkheden voor de huisvesting van arbeidsmigranten

Nederland kampt met een groot en groeiend tekort aan geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten en andere specifieke doelgroepen. De huisvestingsconcepten van KAFRA Housing zijn bedoeld voor de tijdelijke huisvesting van specifieke doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan (short-stay) arbeidsmigranten: werknemers die voor een bepaalde periode naar ons land komen om hier te werken. Maar de huisvestingsconcepten zijn ook geschikt voor andere doelgroepen, zoals studenten, expats, statushouders en urgent woningzoekenden. Doelgroepen met een urgente behoefte en op zoek naar een betaalbare woning voor kortdurend verblijf. KAFRA Housing biedt deze doelgroepen kwalitatief goede huisvesting en ontwikkelt, realiseert en exploiteert daarom hoogwaardige oplossingen voor tijdelijke huisvesting. Dit doet het als regisseur van Living-as-a-service en in samenwerking met partners.

Meest geschikte huisvestingsoplossing afhankelijk van lokale situatie

Welke huisvestingsoplossing is het meest geschikt? Dat is afhankelijk van de lokale situatie. KAFRA gaat daarom actief met gemeenten in gesprek om de meest geschikte lokale oplossingen te ontwikkelen. Om in te spelen op de specifieke lokale situatie, wensen en mogelijkheden rondom huisvesting van arbeidsmigranten heeft KAFRA reeds diverse unieke huisvestingsconcepten ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de KAFRA TOWER, Mobile Homes, Labour Hotels (grootschalige modulaire woon- en studiocomplexen) en transformatie van bestaande bouw. De ruime woningen van KAFRA bieden een uitstekend wooncomfort, zijn volledig ingericht en van alle gemakken en woon- en ontspanningsfaciliteiten voorzien. Alle woningen voldoen ruimschoots aan de normen van Stichting Normering Flexwonen (SNF). Bovendien wordt de lat steeds hoger gelegd door continu te investeren in het verbeteren van de kwaliteit en de dienstverlening. Door over de gehele cyclus te sturen en verbeteren is KAFRA in staat kwalitatief hoogwaardige huisvesting te realiseren en exploiteren tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Benieuwd welke mogelijkheden rondom huisvesting voor arbeidsmigranten het beste bij uw situatie passen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.