Het percentage flexwerkers van buitenlandse afkomst is nergens in Europa zo hoog als in Nederland. Ontzettend veel Poolse arbeiders werken en wonen in Nederland. Naar schatting werken hier ruim 500.000 Midden- en Oost-Europese arbeiders. Het grootste gedeelte hiervan heeft een Poolse nationaliteit. Deze arbeidsmigranten zijn met name actief in sectoren zoals de landbouw en glastuinbouw, logistiek en de bouw. Een gedeelte van de Poolse werknemers verblijft landdurig in Nederland. De rest woont en werkt hier tijdelijk en keert na enkele maanden terug naar Polen.

Verwacht wordt dat de vraag naar Poolse arbeidsmigranten in verder toeneemt. Om aan deze groeiende vraag te voldoen is het noodzakelijk om het aantal voorzieningen, waaronder huisvesting voor Poolse arbeiders, te vergroten. KAFRA Housing ontwikkelt, realiseert en exploiteert tijdelijke en permanente huisvesting voor onder andere Poolse arbeiders. Bent u benieuwd naar onze innovatieve oplossingen voor het tekort aan huisvesting in Nederland? Bekijkt u dan ook eens onze huisvestingsoplossingen.

Passende huisvesting voor Poolse arbeiders

Om het groeiende aantal Poolse arbeiders te huisvesten is op korte termijn kwalitatieve en kwantitatieve huisvesting noodzakelijk. KAFRA Housing biedt met innovatieve Labour Hotels, Mobile Homes en transformaties geschikte huisvesting voor Poolse arbeiders. Een Labour Hotel is een modulair woon- en studiocomplex, beschikkend over een variabel aantal volledig ingerichte studio’s. Iedere studio is voorzien van twee slaapkamers, een eigen woonkamer, keuken, douche en toilet. De studio’s zijn volledig ingericht en er zijn diverse gemeenschappelijke faciliteiten. Een Labour Hotel is binnen een termijn van zes à negen maanden volledig operationeel. Indien u behoefte heeft aan een oplossing op kortere termijn voor Poolse arbeiders wordt gebruik gemaakt van Mobile Homes. Een Mobile Home is eenvoudig te (ver)plaatsen. Een park vanaf vijf Homes kan binnen drie tot zes maanden volledig operationeel zijn. De Mobile Homes zijn volledig ingericht, van alle gemakken voorzien en milieubewust. Als semi-permanente oplossing wordt in de meeste gevallen een bestaand gebouw getransformeerd tot huisvesting voor Poolse arbeiders. Bent u benieuwd welke vorm het beste bij uw situatie past? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Service en beheer van huisvesting voor Poolse arbeiders

KAFRA Housing gaat verder dan het realiseren van nieuwe huisvestingsoplossingen voor Poolse arbeiders. KAFRA stuurt tevens op een optimale inrichting van de exploitatie, service en het beheer van de locaties. Hierbij staat het centraal om Poolse arbeiders een écht goed huisvestingsperspectief te bieden. Tevens worden bewoners intensief begeleid door Poolssprekende Welfare Officers die 24/7 aanwezig zijn. Zij ondersteunen en motiveren bewoners om te integreren en fungeren als centraal aanspreekpunt voor bewoners, omwonenden en andere stakeholders. KAFRA is continu bezig om meer woongenot te creëren voor de Poolse arbeiders. Wilt u graag op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief en u wordt tijdig op de hoogte gehouden.

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.