College B&W op bezoek bij KaFra Californië

Het College van de Gemeente Venlo bracht op 19 maart een bezoek aan onze gloednieuwe locatie KaFra Californië en waren onder de indruk van wat ze zagen. De wethouders en burgemeester waren vol lof over de uitstraling van de locatie, evenals over de dienstverlening en het beheer, zowel vanuit ons team als vanuit partners zoals het Leger des Heils, Wasbeer & Pauw, en RefugeeHelp.

Tijdens het bezoek werden er vragen gesteld over de huisvestingssituatie van de Oekraïense ontheemden, met betrekking tot mogelijke vermenging met internationale medewerkers. Deze vragen werden zorgvuldig besproken en er werd benadrukt dat er aandacht is voor een harmonieuze samenleving binnen de locatie.

Een belangrijk onderdeel van het bezoek was het gesprek met de bewoners uit Oekraïne zelf. Hieruit kwam naar voren dat de mensen dankbaar zijn voor de geboden opvang en werd het College getrakteerd op Oekraïense lekkernijen.

We zijn erg blij met de prettige samenwerking met Gemeente Venlo en alle andere organisaties die hierbij betrokken zijn geweest.