In een aantal gevallen is het bij de huisvesting van arbeidsmigranten noodzakelijk om het bestemmingsplan tijdelijk of permanent te wijzigen. Bent u benieuwd in welke gevallen dit wel, of juist niet noodzakelijk is? KAFRA ontwikkelt, realiseert en beheert huisvesting voor arbeidsmigranten. Door het inzetten van innovatieve huisvestingsoplossingen in combinatie met uitstekende gemeenschappelijke voorzieningen en een uitmuntend beheer, wordt een echt goed huisvestingsperspectief voor de arbeidsmigrant geboden. KAFRA Housing werkt uitsluitend met maatwerk oplossingen op projectbasis. Of een tijdelijke of permanente wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is, is afhankelijk van de huisvestingsoplossing en de lokale omgeving. In beide gevallen ondersteunt KAFRA het proces rondom het wijzigen van het bestemmingsplan voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Indien u meer informatie hierover wenst, kunt u vrijblijvend contact opnemen met de medewerkers van KAFRA.

Semipermanente huisvesting voor arbeidsmigranten en de gevolgen voor het bestemmingsplan

KAFRA Housing heeft unieke huisvestingsconcepten ontwikkeld voor de huisvesting van arbeidsmigranten, welke optimaal aansluiten op de lokale situatie en bestemmingsplannen. Welke huisvestingsoplossing het meest geschikt is, is onder andere afhankelijk van de lokale situatie en de wensen en behoeften van arbeidsmigranten, werkgevers en gemeenten. Zo realiseert KAFRA onder meer snel realiseerbare woningen, zoals Mobile Homes, een KAFRA TOWER en Labour Hotels. Deze vormen van semipermanente huisvesting kunnen binnen zes á negen maanden gerealiseerd worden. Hiervoor is in de meeste gevallen slechts een tijdelijke bestemmingswijziging (10 + 5 jaar) noodzakelijk. Deze huisvestingsoplossingen kunnen dus snel gerealiseerd worden, waardoor ze ideaal toepasbaar zijn bij acute huisvestingsbehoeften van arbeidsmigranten. Bent u benieuwd naar onze innovatieve huisvesting voor arbeidsmigranten en de gevolgen hiervan voor het bestemmingsplan? Bekijkt u dan ook eens de reeds door KAFRA gerealiseerde projecten.

Huisvesting voor arbeidsmigranten met een permanente wijziging van het bestemmingplan

Naast de snel realiseerbare Mobile Homes, KAFRA TOWERS en Labour Hotels biedt KAFRA de mogelijkheid om bestaande gebouwen te transformeren. Hierbij worden leegstaande gebouwen verbouwd tot woonunits en in hun oude glorie hersteld. Hierdoor worden de afgeschreven panden weer leefbaar, waardoor de lokale omgeving een positieve boost krijgt. Het transformeren van bestaande gebouwen naar huisvesting voor arbeidsmigranten gaat gepaard met een permanente wijziging in het bestemmingsplan. In sommige gevallen vergt het juridisch veel tijd om een locatie te herbestemmen, waardoor het een periode kan duren voordat de huisvestingsoplossing gerealiseerd kan worden. In ieder geval heeft KAFRA Housing ruime ervaring met uiteenlopende projecten rondom huisvesting van arbeidsmigranten en de eventuele gevolgen voor het bestemmingsplan. KAFRA denkt graag mee over de best passende oplossing! Wilt u graag vrijblijvend advies omtrent huisvesting van arbeidsmigranten en het bestemmingsplan? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.