Er wonen en werken ontzettend veel Poolse arbeiders in Nederland binnen diverse sectoren. Naar schatting werken ruim een half miljoen, voornamelijk Midden- en Oost-Europese, arbeidsmigranten in Nederland. De meerderheid hiervan betreft arbeiders van Poolse afkomst. In de vorige eeuw waren de meeste Poolse arbeidsmigranten actief in de Zuid-Limburgse mijnen. Tegenwoordig zijn de meeste Poolse arbeiders actief in de agrarische en logistieke sector, verspreid over heel Nederland. Naar verwachting stijgt de komende jaren de vraag naar zowel tijdelijke als permanente arbeidsmigranten. Om aan deze stijgende vraag te voldoen is het van essentieel belang om voldoende mogelijkheden te bieden aan Poolse arbeiders in Nederland. Bent u benieuwd op welke wijze KAFRA Housing hier een bijdrage aanlevert? Bekijkt u dan onze gerealiseerde projecten.

Kwalitatieve huisvesting voor Poolse arbeiders in Nederland

In Nederland heerst een fors tekort aan huisvestingsplaatsen voor arbeidsmigranten. Het tekort aan kwalitatieve en kwantitatieve huisvesting leidt heeft zeer ernstige gevolgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn slechte enonveilige huisvesting voor arbeidsmigranten met overlast voor omwonenden tot gevolg. De innovatieve tijdelijke huisvestingsconcepten van KAFRA Housing bieden hiervoor een oplossing. KAFRA ontwikkelt, realiseert en exploiteert huisvesting voor onder andere Poolse arbeiders in Nederland. Door het inzetten van Labour Hotels, Mobile Homes en door het transformeren van huidige gebouwen biedt KAFRA op korte termijn geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten. Hierbij staat het woongenot hoog in het vaandel. De woningen zijn daarom van alle gemakken voorzien en zijn volledig ingericht. Bent u benieuwd wat het meest geschikte huisvestingsconcept is voor uw situatie omtrent het huisvesten van Poolse arbeiders in Nederland? Neemt u dan gerust een kijkje in onze brochure.

KAFRA zet een nieuwe standaard in huisvesting voor Poolse arbeiders in Nederland

Met het ontwikkelen, realiseren en beheren van huisvestingsconcepten voor arbeidsmigranten ambieert KAFRA de nieuwe standaard te zetten in tijdelijke huisvesting. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door het unieke concept genaamd Living as a Service. Het concept uit zich in vijf onderliggende factoren, namelijk:

  • Maatwerk: welke huisvestingsoplossing is het meest geschikt?
  • Kwaliteit van leven: KAFRA biedt een ruime woonomgeving met diverse woon-, sport- en ontspanningsfaciliteiten.
  • Duurzaam wonen: de woningen zijn gebouwd met duurzame en cradle-to-cradle materialen, zijn goed geïsoleerd, volledig gasloos en optioneel worden zonnepanelen gerealiseerd.
  • Service en beheer: Pools sprekende Welfare Officers zijn altijd aanwezig om Poolse arbeiders in Nederland een fijn welkom en veilig gevoel te garanderen en te geven.
  • Omgevingsdialoog: KAFRA investeert in een open en transparante relatie met bewoners en directe belanghebbenden uit de omgeving.

Mede dankzij dit unieke concept worden bewoners, werkgevers en gemeenten volledig ontzorgd rondom het wonen en leven van Poolse arbeiders in Nederland. Bent u benieuwd op welke wijze KAFRA de zorg omtrent huisvesting van Poolse arbeiders in Nederland weg kan nemen? Of wilt u graag meer weten over onze huisvestingsoplossingen, het unieke Living as a Service concept of ons bedrijf? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.