Als grondbezitter heeft u verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan uw beschikbare kavels. Een van de mogelijkheden voor uw beschikbare kavels is er een (tijdelijke) huisvestingslocatie voor urgent woningzoekenden van te maken. Het landelijke woningtekort is de afgelopen jaren immers aanzienlijk opgelopen. Dit tekort leidt tot ongunstige effecten, zoals huisvesting onder onwenselijke omstandigheden, jongeren die bij hun ouders (moeten) blijven wonen en ouderen die lang in (te) grote woningen blijven waardoor de doorstroom wordt beperkt. Wilt u als grondbezitter uw beschikbare kavels transformeren tot (tijdelijke) woningen? Dan is KAFRA Housing de samenwerkingspartner voor u.

Beschikbare kavels transformeren naar tijdelijke huisvesting

Wie een kavel wil transformeren naar tijdelijke huisvesting dient rekening te houden met het bestemmingsplan van de desbetreffende locatie. Het bestemmingsplan geeft namelijk aan of een locatie of kavel van een woonfunctie of logiesfunctie is voorzien. Dit geldt bij zowel nieuwbouw van tijdelijke huisvesting als bij transformatie van bestaande gebouwen. Wanneer in het bestemmingsplan geen woonfunctie of logiesfunctie is opgenomen is tijdelijke huisvesting niet mogelijk. Echter kan een omgevingsvergunning voor tijdelijke huisvesting oplossing bieden. Deze kunt u als grondbezitter aanvragen om huisvesting toch mogelijk te maken. Een omgevingsvergunning is als het ware een officiële toestemming voor het gebruiken van een bepaalde locatie of ruimte op een manier die afwijkt van het geldende bestemmingsplan. Specifiek voor tijdelijke huisvestingslocaties is dit waardevol, omdat door een tijdelijke omgevingsvergunning voor bijvoorbeeld 10 jaar, toch huisvesting gerealiseerd kan worden.

Innovatieve huisvestingsconcepten voor beschikbare kavels

KAFRA realiseert en exploiteert vanuit een regisseursrol innovatieve concepten voor de tijdelijke huisvesting van diverse doelgroepen. KAFRA ontwikkelt samen met haar partners maatwerkoplossingen die optimaal passen binnen de lokale situatie. Van nieuwbouwlocaties nabij bedrijventerreinen tot transformatie van leegstaande kantoorpanden. Dankzij haar verschillende huisvestingsconcepten kan KAFRA perfect inspelen op de mogelijkheden die elke beschikbare kavel of grondpositie biedt. Denk bijvoorbeeld aan een KAFRA TOWER op een kleine beschikbare kavel of een grootschalig Mobile Home Park op grotere beschikbare kavels. Hiervoor zijn bovendien slechts tijdelijke omgevingsvergunningen nodig, waardoor snel kan worden gebouwd.

Realisatie tijdelijke huisvesting op beschikbare kavel Venray

Een succesvol voorbeeld van een nieuwbouwlocatie door KAFRA Housing is MHP Venray. In gemeente Venray heeft KAFRA Housing samen met de gemeente, omwonenden en andere stakeholders een nieuwe huisvestingslocatie voor maximaal 240 arbeidsmigranten gerealiseerd. De arbeidsmigranten worden gehuisvest in 60 volledig uitgeruste en energiezuinige Mobile Homes. Deze zijn ruim bemeten, volledig ingericht en energiezuinig (goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen). De Mobile Homes staan op een bouwkavel van ruim twee hectare met prachtige groenvoorzieningen, recreatiemogelijkheden en voldoende parkeergelegenheid. Op het park gelden heldere huisregels, bewoners worden intensief begeleid en er is veelvuldig contact met omwonenden, de gemeente en andere stakeholders.

Benieuwd welke huisvestingsconcepten geschikt zijn voor uw beschikbare kavels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.