8 juni 2017

Tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten in Noord- en Midden-Limburg

Diverse media brachten deze week het nieuws over het dreigende tekort aan slaapplaatsen voor arbeidsmigranten in Noord- en Midden-Limburg. Verschillende bedrijven in de regio, waaronder ook OTTO Work Force, hebben hier aandacht voor gevraagd. Bezorgde werkgevers hebben hierover inmiddels gesproken met raadsleden uit de gemeente Peel en Maas. Die hebben toegezegd nog dit jaar het huisvestingsbeleid van arbeidsmigranten te evalueren.

Door de aantrekkende economie en de komst van grote logistieke bedrijven naar de regio zitten de huidige onderkomens voor arbeidsmigranten zo goed als vol, terwijl de verwachting is dat het aantal flexmedewerkers alleen nog maar verder toeneemt. Volgens Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force moet er dan ook snel naar een passende oplossing worden gezocht. ,,Als er niet snel iets gebeurt, gaat het echt knellen,’’ liet Van Gool deze week weten in De Limburger. Volgens hem komen namelijk de voor de logistiek drukke maanden er nu aan, waardoor het tekort aan woonruimte te groot wordt.

Het artikel dat De Limburger over dit onderwerp schreef is hier terug te vinden.