8 april 2019

Wat doet migratie met een samenleving?

“Hetzelfde als een hommel met tomaten: bestuiven. Zo bevorder je groei en ontwikkeling,” aldus Frits Nies in zijn column in De Limburger.

De term arbeidsmigranten is nog steeds besmet door het virus van onverdraagzaamheid. “Iedereen wil arbeidsmigranten hebben voor het vuile werk, maar hun vuile was moeten ze elders doen. ‘Not in my backyard’, heet dat in modern Nederlands,” aldus Frits. Hierdoor blijft er een groot tekort aan geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten.

Frits eindigt zijn column als volgt: “Dankzij Frank van Gool in Venray hoeven wij het wiel niet meer zelf uit te vinden, dat heeft OTTO daar gedaan.” Door de oprichting van KAFRA Housing wordt de huisvestingsproblematiek voor arbeidsmigranten aangepakt. KAFRA Housing biedt vernieuwende mogelijkheden op het gebied van tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten.

Bekijk hier de volledige column van Frits Nies in De Limburger.