Bijna vijf sterren voor de KAFRA Tower

Tijdens de rondleiding in april in de Kafra Tower, een hagelnieuw onderkomen voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Keizersveld, ziet het er allemaal fraai uit. Venray Lokaal-commissielid Amira Luydens kijkt haar ogen uit. Ze zet ook haar kritische bril op, maar ziet niets wat haar verontrust. Ze vraagt na haar bezoek OTTO-directeur Frank van Gool of ze een tijdje in de Kafra-flat mag verblijven. Om zo afgewogen conclusies te kunnen trekken over de leefomstandigheden daar. Ze is welkom, verblijft er drie dagen en twee nachten. Dat brengt Luydens tot de volgende slotsom: “Het ziet er echt geweldig uit en het is er prima toeven. Zelfs op een bedrijventerrein.“

‘De Kafra Tower kan een doorbraak zijn in de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten. Meestentijds zijn het legale en illegale initiatieven van inwoners en ondernemers die leiden tot onderdak voor buitenlandse werknemers. De gemeente staat er in dat geval aan de zijlijn bij. Bij de Kafra Tower had de gemeente dit keer wel het stuur in handen.’

Lees hier het hele artikel.