Maak huisvesting arbeidsmigranten ‘Roemer-proof’

Artikel op Flexmarkt.nl:

Het Aanjaagteam Arbeidsmigranten (commissie Roemer) heeft begin dit jaar voorstellen gedaan om de werk- en woonomstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren. Nu is de politiek aan zet. Frank van Gool (OTTO Work Force) roept in zijn column in Flexmarkt collega-uitzenders op nu al Roemer-proof te worden.

‘Nu is het natuurlijk makkelijk om als ondernemers naar Den Haag te wijzen en te constateren dat het beleid nog wel even op zich laat wachten. Of om vast te stellen dat veel gemeenten hun verantwoordelijkheid niet nemen. Maar hoe zit het met onze eigen verantwoordelijkheid als werkgevers? Wat kunnen wij doen om druk te zetten op gemeenten om niet alleen het werk binnen te halen, maar ook om vaart te maken met de huisvesting van arbeidsmigranten? En wat kunnen wij zelf doen om de huisvesting van de arbeidsmigranten die voor ons werken ‘Roemer-proof’ te maken, bijvoorbeeld door deze los te koppelen van hun arbeidsovereenkomst?