Minder druk op de woningmarkt door snelle woningen voor tijdelijke bewoners

Artikel van RTL Nieuws.

Er is een schreeuwend tekort aan huisvesting voor tijdelijke bewoners zoals arbeidsmigranten, studenten, urgent woningzoekenden en statushouders. Náást het woningtekort dat er sowieso al is. Met zijn innovatieve woonconcept KaFra Housing wil Frank van Gool bijdragen aan een oplossing voor dit probleem.

Frank van Gool kwam eind jaren negentig al in aanraking met arbeidsmigranten, en was één van de eersten die Poolse medewerkers via uitzendbureaus aan het werk had in zijn groenteverpakkingsbedrijf. Van Gool zag hoe hard deze mensen werkten en nodig waren in bepaalde sectoren, maar hij zag óók hoe slecht alles via de uitzendbureaus voor hen geregeld was in Nederland. Van Gool: “Dat moet beter kunnen, dacht ik. En vanuit die gedachte ben ik in 2000 samen met twee medeoprichters OTTO Work Force begonnen, een uitzendbureau gespecialiseerd in internationale arbeidsbemiddeling in Europa.”

Schreeuwend tekort

Een paar jaar geleden verkocht Van Gool zijn aandelen in OTTO Work Force, van het vrijgekomen geld begon hij samen met Karolina Swoboda een nieuw bedrijf: KaFra Housing. Met dit bedrijf ontwikkelt hij innovatieve en flexibele woonconcepten voor opnieuw arbeidsmigranten, maar bijvoorbeeld ook studenten of statushouders. Van Gool: “Eigenlijk ook nu weer vanuit de gedachte dat dit beter moest kunnen dan veelal gebeurde. Er is een schreeuwend tekort aan huisvesting voor deze groepen mensen, naast het enorme woningtekort dat er sowieso al is. De politiek doet er nog te weinig aan en werkgevers nemen hier ook nauwelijks verantwoordelijkheid in. Met KaFra Housing kunnen we heel concreet en snel bijdragen aan een oplossing voor dit probleem.”

Lees hier het hele artikel bij RTL Nieuws.