De Provincie Brabant heeft op 14 november een excursiebezoek gebracht aan KaFra Housing. Het bezoek aan de flexwoningen in Tilburg vormde een programmaonderdeel van de Brabantse Week van het Wonen. De aanwezige wethouders, ambtenaren en vertegenwoordigers van woningcorporaties kregen inzicht in de totstandkoming van het project LH Tilburg en de succesfactoren van nieuwe huisvestingsprojecten voor internationale medewerkers. Een week eerder bracht ook EenVandaag een bezoek aan LH Tilburg.

Provinciale bustour

Het provinciale bezoek aan LH Tilburg werd afgetrapt door wethouder Yusuf Çelik. Als Tilburgs dossierhouder op het thema flexwoningen en huisvesting voor internationale medewerkers lichtte de wethouder het belang toe van fatsoenlijke flexwoningen voor tijdelijke doelgroepen in Tilburg, waaronder de internationale medewerkers. Ook ging hij in op belangrijke aspecten van de omgevingsvergunningprocedure, zoals de omgevingsdialoog, duurzaamheid en mobiliteit.

Projectmanager Jeroen Voorveld presenteerde vervolgens de succesfactoren van flexwoningprojecten voor tijdelijke doelgroepen, zoals de internationale medewerkers en de Oekraïense ontheemden. Een belangrijke factor is de welwillendheid van gemeenten om met lef de handschoen op te pakken, zoals is gebeurd in bijvoorbeeld Tilburg, Venray en Waalwijk. Het provinciale bezoek aan KaFra werd afgesloten met een rondleiding inclusief bezoek aan een demo studio, verzorgd door de Welfare Officers van KaFra Housing.

EenVandaag

Begin november bracht ook EenVandaag een bezoek aan LH Tilburg. Frank van Gool licht in de uitzending toe hoe hoog de nood is om nieuwe huisvesting voor internationale medewerkers en andere tijdelijke doelgroepen te realiseren.

Bekijk hier het fragment:

Bekijk hier het complete EenVandaag item.