In Nederland wonen en werken ontzettend veel arbeidsmigranten. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woonden er op 1 maart 2020 ruim 40.000 Roemenen in Nederland.  Deze arbeidsmigranten zijn van grote waarde voor de Nederlandse economie en samenleving. Verschillende sectoren zijn afhankelijk van bijvoorbeeld Polen en Roemenen die tijdelijk of permanent wonen en werken in Nederland.

Naar verwachting stijgt de komende jaren de vraag naar arbeidsmigranten, waardoor meer Roemenen in Nederland gaan wonen en werken. Echter staat deze verwachte stijging lijnrecht tegenover een nijpend tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten. De Nederlandse samenleving heeft een urgente behoefte aan tijdelijke en semipermanente huisvesting voor specifieke doelgroepen, zoals Roemenen in Nederland. KAFRA ontwikkelt, realiseert en exploiteert kwalitatieve en kwantitatieve huisvesting voor onder andere Roemenen in Nederland. Hierbij stuurt KAFRA over de gehele woon- en werkcyclus waardoor arbeidsmigranten zich optimaal kunnen focussen op het doel waarom ze naar Nederland zijn gekomen. Bent u benieuwd op welke wijze KAFRA dit realiseert en de zorgen rondom wonen en werken van Roemenen in Nederland ontneemt? Bekijkt u dan ook eens onze reeds gerealiseerde projecten.

Huisvestingsoplossingen voor Roemenen in Nederland

KAFRA Housing biedt hoogwaardige huisvestingsoplossingen voor tijdelijke en semipermanente huisvesting van Roemenen in Nederland. Welke oplossing het meest geschikt is, is afhankelijk van de lokale situatie, de aanwezige mogelijkheden en de wensen en behoeften van arbeidsmigranten. KAFRA maakt bijvoorbeeld gebruik van een modulaire kleinschalige KAFRA TOWER met volledig ingerichte appartementen. De ruime appartementen zijn voorzien van een woonkamer met open keuken, douche en separaat toilet. De appartementen beschikken over vier slaapkamers, voor iedere bewoner één. Daarnaast worden moderne modulaire woon- en studiocomplexen ingezet, onder de naam Labour Hotel. Deze Labour Hotels bestaan uit losse elementen, waardoor ze snel realiseerbaar zijn. Bij acute huisvestingsbehoeften zijn Mobile Homes ideaal. Een Mobile Home Parc kan al binnen drie maanden operationeel zijn. De Mobile Homes zijn ruim opgezet en zijn ongeveer 30% groter dan de SNF-norm. Een andere oplossing voor het huisvesten van Roemenen in Nederland is het transformeren van bestaande gebouwen. Hierbij krijgen afgeschreven of leegstaande gebouwen een nieuwe, waardevolle bestemming. Naast het bieden van state-of-the-art huisvesting biedt KAFRA tevens de mogelijkheid voor het realiseren van gemeenschappelijke voorzieningen. Hierbij kunt u denken aan een fitnessruimte, wasserettes, supermarkt of een ruimte voor educatie en informatievoorziening. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste huisvestingsoplossingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Een écht goed huisvestingsperspectief voor Roemenen in Nederland

Naast het realiseren van innovatieve huisvesting zorgt KAFRA voor een optimale invulling van het service en beheer van de huisvestingslocaties voor Roemenen in Nederland. De combinatie van hoogwaardige huisvestingsoplossingen, uitmuntende faciliteiten en een optimale invulling van het service en beheer zorgt voor een écht goed huisvestingsperspectief voor Roemenen in Nederland. Hierbij ambieert KAFRA de nieuwe standaard te zetten in tijdelijke huisvesting middels haar unieke concept Living as a Service. Met het concept worden zowel bewoners, werkgevers als gemeenten volledig ontzorgd rondom alle aspecten van wonen, werken en leven in Nederland. Wilt u graag meer informatie over onze huisvestingsoplossingen? Neemt u dan gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.