Wilt u graag meer informatie over hoeveel Polen er in Nederland zijn? Dan bent u bij KAFRA Housing, dé specialist op het gebied van tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten, aan het juiste adres. Het grootste gedeelte van de Polen in Nederland komen hier namelijk om te werken.

Hoeveel Polen zijn er in Nederland die tevens arbeidsmigrant zijn?

In 2016 waren er in Nederland ruim 370.000 arbeidsmigranten afkomstig uit Midden- en Oost-Europa werkzaam. Een getal dat de komende jaren alsmaar blijft groeien. Momenteel zijn er naar schatting zo’n 500.000 arbeidsmigranten werkzaam in Nederland. Het merendeel van deze arbeidsmigranten zijn van Poolse afkomst. Kijkend naar het totaalaantal, telde Nederland in 2018 meer dan een kwartmiljoen Poolse arbeidsmigranten.

Hoeveel Polen in Nederland gehuisvest zijn

Het aantal Poolse arbeidsmigranten in Nederland groeit ieder jaar. Helaas zijn er voor hen te weinig fatsoenlijke verblijfsplaatsen. Momenteel kampt Nederland met een tekort van tussen de 120.000 en 150.000 tijdelijke verblijfplaatsen voor arbeidsmigranten. Wanneer hierin niet wordt geïnvesteerd heeft dit grote negatieve gevolgen voor de economische groei. Daarbij kunnen arbeidsmigranten wegens uitbuiting gedupeerd worden en huisvesting onder ongewenste omstandigheden kunnen negatieve gevolgen, zoals overlast en oplopende huurprijzen,  hebben voor de samenleving. Om deze reden is KAFRA Housing opgericht.

KAFRA Housing biedt Polen in Nederland de nieuwe standaard in tijdelijke huisvesting

Om in te spelen op zowel het grote tekort als op de verschillende wensen en behoeften van belanghebbende biedt KAFRA Housing drie verschillende huisvestingsoplossingen: Labour Hotels, Mobile Homes en transformatie van bestaande gebouwen. Elke woning wordt gekenmerkt door superieur wooncomfort en zijn voorzien van alle nodige woon- en ontspanningsfaciliteiten. KAFRA Housing biedt samen met haar partners een optimale woon- en werkbeleving voor zowel de medewerker als diens werkgever.

Wilt u meer weten over hoe KAFRA Housing dit grote tekort tegen gaat en hoe de nieuwe standaard in tijdelijke huisvesting eruit ziet? Vraag dan geheel vrijblijvend onze brochure aan of neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.