In Nederland bestaat er een groot tekort aan geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten. Naast dat de kwantiteit van huisvestingsoplossingen niet op peil is, voldoet ook de kwaliteit van huisvesting vaak niet aan de norm. Om die reden zijn er regels ontwikkeld voor de huisvesting van arbeidsmigranten, ook wel bekend als de SNF-norm. KAFRA Housing voldoet ruim aan deze norm en zet tevens de nieuwe standaard in huisvesting.

SNF-norm: regels voor huisvesting van arbeidsmigranten

Stichting Normering Flexwonen (SNF) is binnen Nederland verantwoordelijk voor de normering van huisvesting van arbeidsmigranten. Organisaties die huisvestingsoplossingen voor arbeidsmigranten aanbieden kunnen een certificaat behalen om aan te tonen dat er aan de regels voor huisvesting van arbeidsmigranten wordt voldaan. Jaarlijks controleert SNF de huisvestingslocaties van organisaties die zich hebben aangemeld voor het certificaat. Deze normering omtrent regels voor huisvesting van arbeidsmigranten is voortgekomen uit de Nationale Verklaring Tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten die door een groot aantal partijen waaronder de minister van Binnenlandse Zaken, VNG, Aedes, ABU, NBBU, VIA, vakbonden en diverse gemeenten werd ondertekend in 2012.

KAFRA voldoet ruim aan de regels voor huisvesting van arbeidsmigranten

Volgens de regels voor huisvesting van arbeidsmigranten wordt elke locatie getoetst op een zestal onderdelen: ruimte & privacy, sanitair, veiligheid & hygiëne, voorzieningen, informatievoorziening en brandveiligheid & goed werkgeverschap. Elk onderdeel bestaat uit verschillende eisen waar de huisvesting aan moet voldoen.

KAFRA Housing heeft voor alle huisvestingslocaties een certificaat van SNF ontvangen. Waar de normen en regels voor huisvesting van arbeidsmigranten ophouden, gaat KAFRA verder. KAFRA zet de nieuwe standaard in tijdelijke huisvesting. Zo zijn de Mobile Homes 30% groter dan de regels voorschrijven. Tevens is er in alle woonruimtes een eigen keuken en badkamer welke, afhankelijk van het woningtype, wordt gedeeld met twee of vier bewoners. Bovendien zorgt KAFRA voor een uitstekende service en beheer en kunnen bewoners 24/7 terecht bij één van de Welfare Officers. Dit alles onder het concept Living as a Service waarbij bewoners, werkgevers en gemeenten volledig ontzorgd worden rondom alle aspecten van wonen en leven in Nederland.

Bent u geïnteresseerd in een van onze kwalitatieve huisvestingsoplossingen die ruim voldoen aan de regels voor huisvesting van arbeidsmigranten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.