Elk jaar komen duizenden arbeidsmigranten uit allerlei landen naar Nederland om hier (tijdelijk) te werken, bijvoorbeeld in de industrie, logistiek of land- en tuinbouw. Momenteel zijn er indicatief 500.000 Midden- en Oost-Europese arbeidsmigranten die in ons land werken om de economie draaiende te houden.

Alle arbeidsmigranten die hier werken, moeten natuurlijk ook ergens wonen. Daarbij worden voorzieningen voor arbeidsmigranten gerealiseerd. Er zijn diverse mogelijkheden om arbeidsmigranten te huisvesten, zoals in reguliere huizen in woonwijken, pensions, recreatieparken en grootschalige huisvestingslocaties. De voorzieningen die bij de huisvesting horen zijn divers.

Grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten

KAFRA Housing richt zich op de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten en andere specifieke doelgroepen, zoals studenten, expats en urgent woningzoekenden. Zij hebben vaak geen tijd om lang te wachten op een woning of geen geld voor dure woonoplossingen, maar hebben een urgente behoefte en zijn op zoek naar een woning voor kortdurend verblijf. De huisvestingsoplossingen van KAFRA Housing zijn ideaal geschikt om op deze behoeften in te spelen. KAFRA Housing richt zich namelijk op grootschalige huisvestingslocaties, zoals Labour Hotels, waarbij arbeidsmigranten samen worden gehuisvest in modulaire wooncomplexen met eigen kamers en gedeelde voorzieningen. Grootschalige huisvesting, vanaf enkele tientallen arbeidsmigranten in een KAFRA TOWER tot circa 400 arbeidsmigranten in een Labour Hotel, maakt het namelijk mogelijk om gemeenschappelijke voorzieningen voor arbeidsmigranten op de huisvestingslocatie te realiseren.

Service en beheer op locatie

Deze vorm van huisvesting is ten eerste ideaal voor de huisvesting van arbeidsmigranten, omdat de schaalgrootte het mogelijk maakt om intensief beheer op de locatie te organiseren. Service en beheer van de locatie kan worden verzorgd door een beheerder (bij KAFRA een ‘Welfare Officer’) die continue aanwezig is op de locatie om bewoners te ondersteunen. De beheerder fungeert als aanspreekpunt voor bewoners, omwonenden, de gemeente en andere stakeholders en verbindt de bewoners met de omgeving. Deze vorm van intensief beheer stimuleert de betrokkenheid van de bewoners in de maatschappij, maar is alleen mogelijk bij voldoende schaalgrootte.

Voorzieningen voor arbeidsmigranten: sportvelden, fitness, lesruimten en meer

Een tweede voordeel van grotere huisvestingslocaties, zoals die van KAFRA Housing, is de mogelijkheid om voorzieningen voor arbeidsmigranten op de locatie te realiseren. De huisvestingslocaties van KAFRA Housing beschikken over tal van voorzieningen voor arbeidsmigranten, bijvoorbeeld wasserettes, sportvelden, fitness en ontspanningsruimtes. Ook kunnen afhankelijk van de lokale situatie lesruimtes (bijvoorbeeld voor scholing), een foodcorner en/of een supermarkt op de locatie worden gerealiseerd. Hierdoor kunnen de bewoners ook ontspannen, wat van groot belang is voor hun gezondheid, welbevinden en productiviteit. Daarmee kan de huisvestingslocatie bovendien een verrijking zijn voor de leefbaarheid en sociale voorzieningen van de buurt en wordt de sociale cohesie versterkt.

KAFRA Housing zet nieuwe standaard in tijdelijke huisvesting

KAFRA Housing zet de nieuwe standaard door het realiseren van hoogwaardige tijdelijke huisvesting en voorzieningen voor arbeidsmigranten. KAFRA Housing heeft hiervoor diverse unieke woonconcepten ontwikkeld, zoals KAFRA TOWER, Labour Hotels en Mobile Homes. Deze locaties kunnen dankzij hun modulaire opzet snel ontwikkeld worden en zijn daarom ideaal om snel goede huisvesting te realiseren. Ook kunnen voorzieningen voor arbeidsmigranten worden gerealiseerd, zodat de arbeidsmigranten op een goede manier worden gehuisvest en de locatie een versterking is voor de lokale omgeving.

Schrijf je nu in voor de KAFRA nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.