7 februari 2019

Tekort woonruimte arbeidsmigranten loopt op

Het tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten uit Oost-Europa loopt dit jaar verder op naar 120.000 tot 150.000 plaatsen.

Dat becijferen Stichting Normering Flexwonen, een keurmerk voor tijdelijke huisvesting en het Expertisecentrum Flexwonen. In 2017 waren er nog zo’n 100.000 plekken te weinig. Door de groeiende economie en de verhitte woningmarkt is het tekort verder opgelopen, schetsen de twee organisaties.

Kwalitatief goede en betaalbare huisvesting is dan ook noodzakelijk om verdere escalaties op de woningmarkt en mogelijke overlast door arbeidsmigranten te voorkomen.

Vanmiddag, tijdens het Congres Flexwonen in Utrecht, wordt er gesproken over hoe de problemen met de huisvesting kunnen worden aangepakt. Onder andere Frank van Gool, shareholder van KAFRA en Ronald Bakker, wethouder van gemeente Waalwijk komen aan het woord. Van Gool vertelt dan ook over hoe KAFRA hierop inspeelt en de huisvestingsoplossingen die zij bieden.

Klik hier voor het nieuwsbericht over deze stijging in de Telegraaf.