De gemeente Peel en Maas is een klap honderd inwoners rijker. Tijdens een inschrijfsessie op het Mobile Home Parc van KAFRA Housing in Maasbree werden dinsdagmiddag honderd arbeidsmigranten ingeschreven in het gemeentelijk bevolkingsregister.

Voordat de nieuwe inwoners van de gemeente werden ingeschreven, werden ze via een korte film geïnformeerd over de inhoud van hun inschrijving en welke rechten en plichten daarbij komen kijken.

Wethouder Paul Sanders kijkt tevreden terug op het groepsgewijs inschrijven. Hij benadrukt dat Peel en Maas arbeidsmigranten hard nodig heeft voor de lokale economie. „Wij vinden het belangrijk om te weten waar zij verblijven. Mensen die van plan zijn om langer dan vier maanden in onze gemeente te blijven, laten we inschrijven in het gemeentelijk bevolkingsregister. We willen uiteindelijk ook met hen in gesprek om te kijken of ze nog langer willen blijven.” De gemeente meldt dat de arbeidsmigranten de werkwijze rondom de inschrijvingen waarderen.

KAFRA Housing is blij dat ze hieraan een bijdrage mag leveren door middel van het realiseren van onder andere deze locatie in Maasbree.