Op verschillende terreinen heeft de coronacrisis ingrijpende gevolgen. Zo ontstond in diverse sectoren plotseling vraag naar snelle en flexibele huisvesting. De huisvesting van arbeidsmigranten is hier een voorbeeld van. Door modulair te bouwen kan er worden ingespeeld op actuele uitdagingen op het gebied van snelle en flexibele huisvesting.

Huisvesting van arbeidsmigranten actueel thema

De huisvesting van arbeidsmigranten is meer dan ooit een actueel thema dat regelmatig het nieuws haalt. Het tekort aan kwalitatieve huisvesting voor de met name Midden- en Oost-Europese arbeidsmigranten is enorm. Aansluitend bij de aanbevelingen van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten riep aandeelhouder Frank van Gool in een recente uitzending van Dit is de Dag op Radio 1 op om meer huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten beschikbaar te stellen. Dit zou uiteindelijk de veiligheid van de arbeidsmigrant én de Nederlander vergroten.

Modulair bouwen als oplossing

In een artikel op Cobouw wordt gesteld dat modulair bouwen de oplossing biedt om snel en flexibel nieuwe huisvestingslocaties te kunnen realiseren. Een voorbeeld van een modulaire oplossing die door KAFRA wordt aangeboden is de KAFRA TOWER. De KAFRA TOWER is een kleinschalig, modulair wooncomplex met ruime, volledig ingerichte appartementen. De modulaire opzet van de KAFRA TOWER zorgt voor een zeer hoge mate van flexibiliteit, want de grootte, inrichting en kavelindeling kunnen worden aangepast aan de specifieke situatie, te huisvesten doelgroep(en) en andere behoeften.

Ook de Labour Hotels van KAFRA zijn een voorbeeld van modulaire oplossingen als antwoord op een snelle en flexibele huisvestingsvraag. Labour Hotels zijn moderne modulaire woon- en studiocomplexen. Ze bestaan uit losse elementen, zijn daardoor snel realiseerbaar en kunnen bovendien op andere locaties, ook dichtbij bedrijventerreinen, heropgebouwd worden. Een praktijkvoorbeeld hiervan is LH Greenport, dat binnen zes maanden gerealiseerd is.

Wil je meer weten over onze huisvestingsoplossingen? Neem dan contact op!