KAFRA Housing opent twaalfde huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten

Op vrijdag 12 november opent KAFRA Housing LH (Labour Hotel) Tilburg, een nieuwe locatie voor het onderbrengen van arbeidsmigranten aan de Bundersestraatweg in Tilburg. Met 208 ruime studio’s wordt hier ingespeeld op een nijpend tekort aan onderkomens voor deze doelgroep. Het complex zal worden geopend door de Tilburgse wethouder van wonen Oscar Dusschooten.

“LH Tilburg is gebouwd volgens alle moderne standaarden, waardoor deze locatie een voorbeeld is in tijdelijke huisvesting en voldoet aan alle aanbevelingen van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten”, aldus Frank van Gool, CEO van KAFRA Housing. Het moderne, H-vormige nieuwbouwcomplex bestaat uit drie verdiepingen met modulaire studio’s. In totaal beschikt de locatie over 208 studio’s voor twee personen, waardoor hier in totaal 416 arbeidsmigranten kunnen worden gehuisvest. De ruime studio’s zijn compleet ingericht en voorzien van een woonkamer met open keuken, eigen badkamer en toilet. Ook zijn er diverse gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasserette, basketbalveld en andere sport- en ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast zijn er 24/7 professionele, meertalige Welfare Officers beschikbaar, die bewoners van informatie kunnen voorzien en dienen als aanspreekpunt.

Belang huisvesting
Nederland kent momenteel ruim 750.000 buitenlandse werknemers. Het belang van goede huisvesting voor deze groep mag niet langer onderschat worden: de Nederlandse economie is voor een belangrijk deel afhankelijk van buitenlandse werknemers. Deze hardwerkende mensen hebben net zoals iedere Nederlander recht op een fatsoenlijk leven in Nederland, recht op een fatsoenlijke woonplek en op fatsoenlijke gezondheidszorg Goede huisvesting en aangename leefomstandighedenzijn belangrijke factoren om Nederland weer aantrekkelijk te maken voor arbeidsmigranten.

Frank van Gool: “Hardwerkende arbeidsmigranten hebben recht op fatsoenlijke huisvesting. We zien echter dat zij nog veel te vaak een gewilde prooi zijn voor huisjesmelkers, waardoor zij te veel betalen voor een ondermaatse woning. KAFRA Housing pakt dit probleem aan en biedt verspreid door heel Nederland een goede en veilige woningen aan. De Gemeente Tilburg heeft hier haar verantwoordelijkheid genomen met een gedegen beleidsplan voor de huisvesting van arbeidsmigranten.”

KAFRA Housing huisvest momenteel 3500 arbeidsmigranten op twaalf verschillende locaties verspreid door Nederland. De huisvestingsconcepten van KAFRA Housing zijn bedoeld voor tijdelijke huisvesting van specifieke doelgroepen, waaronder arbeidsmigranten, studenten, expats, statushouders en urgent woningzoekenden. Doelgroepen met een urgente behoefte en op zoek naar een betaalbare woning voor een kortdurend verblijf, kunnen bij KAFRA Housing terecht.