Moerdijk: KaFra Housing kandidaat voor Oekraïne-project

De locatie in Moerdijk.

De gemeente Moerdijk heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar de huisvesting van 200 tot 300 vluchtelingen uit Oekraïne in Zevenbergen. Uit het onderzoek blijkt dat de locatie in algemene zin geschikt is voor tijdelijke huisvesting, maar dat aanvullend bodemonderzoek gewenst is om zekerheid te kunnen geven over de veiligheid van deze nieuwe leefomgeving. Belangrijk hierbij is ook een goede inpassing in de omgeving, zoals aanleg van een voet- en fietspad, maar ook ondersteuning van de vluchtelingen op het gebied van welzijn, gezondheid en werk.

Bodemonderzoek

Binnen de korte termijn waarin er onderzoek is gedaan naar de locatie aan de Schansdijk bleek het niet mogelijk om de bodemgesteldheid volledig in beeld te krijgen. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor omwonenden bleek eventueel aanwezige vervuiling een belangrijk aandachtspunt. Een nieuw verkennend bodemonderzoek voor het gehele perceel moet duidelijkheid bieden. De resultaten hiervan worden begin juni verwacht. Dan kan blijken dat het terrein (of delen van het terrein) geschikt is (zijn) voor tijdelijke huisvesting. Bij geschiktheid is de accommodatie vanaf half september dit jaar gebruiksklaar.

Vervolg

De gemeente Moerdijk heeft met verschillende partijen gesproken over de realisatie van de accommodatie binnen enkele maanden en ook over de inrichting en het beheer. Uit die selectie partijen heeft de gemeente besloten om met één kandidaat-samenwerkingspartner nader in gesprek te gaan: KaFra Housing. Volgens de gemeente kan KaFra Housing vooral op het gebied van beheer tegemoet komen aan de belangrijkste wensen van de gemeente en de omwonenden.

Lees hier het oorspronkelijke bericht.