Wethouder Nijssen op bezoek bij registratiebijeenkomst KaFra Housing

De gemeente Peel en Maas en KaFra Housing hebben een nieuwe registratiebijeenkomst georganiseerd voor internationale medewerkers. Onder toeziend oog van wethouder Erik Nijssen zijn tientallen internationale medewerkers op locatie geholpen aan een inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP).

MHP Maasbree

De gemeente Peel en Maas en KaFra Housing werken al langere tijd samen om de registratie van internationale medewerkers goed te organiseren. De gemeente kiest in haar beleid al langer voor groepsgewijze inschrijving, waaronder ook op MHP Maasbree. Ook wethouder Nijssen hecht belang aan een goed georganiseerd inschrijfproces en bracht een bezoek aan de inschrijfsessie om het proces met eigen ogen te zien. De registratiebijeenkomst biedt ook de gelegenheid om internationale medewerkers een informatiemap aan te kunnen bieden in hun eigen taal. Ook kunnen er vragen worden beantwoord over zaken als DigiD, RDW, auto’s kopen en andere kwesties waar mensen vragen over hebben.

Commissie Roemer

In 2020 adviseerde de Commissie Roemer al aan overheden om maatregelen te nemen zodat er zicht ontstaat op de aantallen internationale medewerkers in Nederland. De commissie pleitte er onder meer voor dat contactgegevens en het feitelijke verblijfadres van internationale medewerkers goed worden geregistreerd door gemeenten. Daarbij heeft de commissie ook voorgesteld om mobiele inschrijfloketten te openen. KaFra Housing pakt de input van de Commissie Roemer door het land heen op met de gemeenten om het inschrijfproces en voorlichtingsproces samen te stroomlijnen.